Ilyen nincs: „Kifelejtettek” pár fontos részletet a Schadl-ügy vádiratából

A nyomozati anyagban pedig még benne voltak.

Hiába tárgyalta részletesen a közel kétezer oldalas nyomozati anyag, hogy Nagy Ádám, Rogán Antal kabinetfőnöke állítólag úgy tudott levizsgázni egy esetben a Pécsi Tudományegyetemen, hogy ott sem volt a vizsgán, illetve ebben hogyan segítette őt Schadl György, Nagy Ádám ügye nem került be a vádiratba, írja a szöveget ismerő 24.hu.

A Központi Nyomozó Főügyészség a büntetőeljárás indoklásában azt írta, hogy Schadl György Mészáros Pál Emil tanársegéd segítségével és közreműködésével elérte, hogy Nagy Ádám a Nemzetközi jog I. vizsgát sikeresen teljesítse. Az online felületen teljesíthető vizsgát Nagy Ádám helyett feltehetően egy, a tanársegéd által beszervezett PhD-hallgató teljesítette.

A korábbi nyomozati iratok szerint a tavaszi szemeszter végén Schadl a nyomozati iratok szerint további három tanulmányi akadály leküzdésében segített Rogán kabinetfőnökének.

Az érintett tanársegéd vizsgáztatási jogát felfüggesztették a történtek után. A dékán szerint Mészáros Pál Emil azt mondta, baráti szívességet tett, amit nagyon megbánt már, a tanársegéd a 24.hu-nak pedig később azt mondta: nem tett elismerő nyilatkozatot a a vizsgaszabályzat megszegésével kapcsolatban. Az egyetem belső vizsgálata pedig arra jutott, hogy nem történt vizsgákkal kapcsolatos visszaélés.

Szintén hiányzik a vádiratból, hogy Schadl György kék villogót használt autóján, hogy a buszsávban is tudjon haladni autójával, ami egy Skoda Superb volt.

Arra sem tér ki a vádirat, hogy Schadl ki akart szorítani egy másik végrehajtót a praxisából, de úgy érezte, hogy egy bíró akadályozza ebben, ezért bosszúhadjáratot indított ellene, és a lehallgatási jegyzőkönyvek alapján elérte, hogy az igazságszolgáltatás legfelső szintjén is fogadják.

Valódi Hírek