A Párbeszéd alapítója szerint Karácsony a Márki-Zay-afférral sok ellenzéki bizalmát eljátszotta

Kaltenbach Jenő szerint „új műsorhoz új férfi kell”.

A közösségi oldalán írta meg markáns véleményét Kaltenbach Jenő jogtudós, korábbi ombudsman, a Párbeszéd alapító tagja, aki fővárosi képviselője, városházi frakcióvezetője is volt a pártnak.

Kaltenbach kilépett a Párbeszédből, miután Karácsony Gergely az ellenzéki előválasztás idején a baloldali Dobrev Klára támogatása helyett a jobboldali Márki-Zay Péterrel fogott össze Dobrev ellenében – az eredmény ismert.

Kaltenbach Jenő posztját változtatás nélkül idézzük:

„Új műsorhoz új fèrfi kell…”

Karácsony Gergely nem is olyan règen az ellenzèk nyugatos rèszènek a legnagyobb remènysège volt.

Fiatal, okos, jó svádájú, jól kommunikáló, felkèszült, nyugatos èrtèkrendű politikus. Èn, azt hiszem sokadmagammal, nagyrèszt miatta lèptem be, előbb az LMP-be, majd onnan ki, a Párbeszèdbe. E pártok szineiben lettem fővárosi kèpviselő.

Gergő maga is fölènyes kerületi, majd fővárosi sikert mondhat magáènak, ami önmagáèrt beszèl.

Aztán jött a számára ès az ellenzèk számára vègzetes Márki affèr, akinek „csodás” ellenzèki èlretörèse, majd bakkugrásokkal teli, szánalmas kampánya, ès vègül az általa megszemélyesített ellenzèk megsemmisítő veresège, hogy az utána következő jellemtelensègekről szó se essen.

Azzal nyilván semmi újat nem mondok, hogy az ellenzèknek egyetlen esèlye, a közelgő önkormányzati, európai ès aztán a parlamenti választáson, ha sikerül egyesíteni az erőit, ès nem ül fel egy újabb „messiás” deus ex machina-szerű hirtelen felbukkanásának.

Ugyanez a helyzet egy másik fontos poszt esetèben, vagyis a fővárosnál.

A főváros vezetèse lènyeges, mèg akkor is ha annak jelentősègèt az Orbán rezsim mindenáron igyekszik visszaszorítani.

Most az a dilemma, hogy ki legyen az ellenzèk főpolgármester jelöltje, amely, èppen a fent említett malőr miatt, újra nyitottá vált.

A megfelelő jelölt kiválasztásának már most el kell kezdődnie, nincs vesztegetnivaló idő.


.

Valódi Hírek