Bonyolódik a Schadl-Völner botrány: Csecsen emberrablók is képbe kerültek

Az egyik vádlott fantáziájában.

A Schadl-Völner ügyben a harmadrendű vádlott egy színlelt emberrablási sztorival csalt ki 200 ezer amerikai dollárt (körülbelül 80 millió forintot) egy oktatási intézmény képviselőjétől — írta meg a 24.hu hétfőn.

A férfit korábban sikkasztásért ítélték el.

A vádirat szerint azt állította, hogy Ukrajnába ment tárgyalni, és

csecsen emberrablók tartják fogva.

A váltságdíjat a tizenharmadrendű vádlott fizette ki, aki egy oktatási intézmény képviselője. A nő ezután Schadl György barátjának ismerősével Nyíregyházára utazott, ahol a pénzt átadták egy nőnek, aki azt később továbbította a csalást kitervelő harmadrendű vádlottnak.

A vádiratban foglaltak szerint Völner Pál az oktatási intézmény ügyének elrendezéséért több egyeztetést folytatott az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Innovációs és Technológiai Minisztérium alkalmazottjaival.

Völner az ügyészség szerint a megszerzett információkat továbbadta Schadl Györgynek, aki megosztotta azokat a harmadrendű vádlottal. Az iskola végül megkapta a szükséges hozzájárulást, és mind mai napig érvényes működési engedéllyel rendelkezik.

A vádirat szerint azonban Schadl barátja elhatározta, hogy még több pénzt csal ki az oktatási intézmény képviselőjétől, ezért találta ki az emberrablós történetet.

 

Valódi Hírek