Váratlan helyről kapott súlyos üzenetet Putyin — kikerült a levél tartalma

Ezt nem teszi zsebre.

Az orosz anyák napja alkalmából petíciót nyújtottak be Vlagyimir Putyinnak, valamint az Állami Duma (amely a magyar Országgyűlés megfelelője) és a Szövetségi Tanács politikusainak. Ebben a háború befejezését követelik orosz aktivisták és katonák édesanyái.

Kilenc hónapja tart az úgynevezett különleges katonai hadművelet, amely

rombolást, gyászt, vért és könnyeket hozott.

Minden, ami Ukrajnában és Oroszországban történik, aggodalommal tölti el a szívünket.

Függetlenül a nemzetiségtől, vallástól, társadalmi státusztól, minket — Oroszország édesanyáit — közös vágy vezérel: békében és harmóniában élni, a gyerekeinket békés ég alatt nevelni, és nem félteni őket a jövőtől”

— olvasható a petícióban.

A petícióban arról is írtak, hogy sok területen a besorozottak családjainak kellett saját költségeiken beszerezniük a felszerelést a férfiak részére, hogy a halálba küldjék őket, köztük például a golyóálló mellényt is.

Ki fog gondoskodni azokról a családokról, akik elvesztették a kenyérkeresőjüket? Mi tudjuk a választ — minden nehézség még egy teher lesz a már így is túlterhelt anyák vállán!

— olvasható a petíció súlyos tényeket tartalamzó szövegében.

Az Orosz Feminista, Háborúellenes Ellenállást képviselő anyák petíciójának megfogalmazói leszögezték: a háború sok anyát hozott megalázó helyzetbe, ugyanis többen könyörögtek az önkormányzatoknál, hogy ne küldjék háborúba a fiaikat.

Ellenezzük, hogy a fiaink, testvéreink, férjeink, apáink részt vegyenek ebben. A ti feladatotok megvédeni az anyák és a gyerekek jogait és szabadságát, nem szabadna behunynotok a szemetek

— zárta komoly kritikáját az orosz anyákat képviselő csoport.

(hvg.hu nyomán)

Valódi Hírek