Erre nem számítottunk: Meglepő helyről kapott durva kritikát az állami propagandatévé

Zavar a rendszerben.

Az ATV Csatt című műsorában négy bal- és jobboldali újságírót vitázott arról, ki tekinthető újságírónak, propagandistának, ki állhat szóba kivel, illetve van-e médiatúlsúly ma Magyarországon.

A beszélgetésben részt vett Huth Gergely, a PestiSrácok.hu főszerkesztője, Gajdics Ottó, a Szabad Föld főszerkesztője, illetve Dévényi István, a Magyar Hang újságírója, illetve Németh Péter, a Népszava főszerkesztője.

Dévényi, akit most baloldali újságíróként hívtak meg, elmondta, hogy 2014-ig az MTI főszerkesztőjeként olyan értekezleteken kellett részt vennie, amelyen az volt a téma, hogy kell megfelelni a Fidesz elvárásainak.

Huth szerint ilyen nyomás a PestiSrácokra azonban nem helyezkedik.

„Jössz egy félkatonai szervezettel, gyakorlatilag az MTVA-nak a gyakorlatával, holott most a jobboldali és baloldali sajtóról beszélgetünk”

— mondta el Huth.

Gajdics Ottó szerint a jobboldali lapokban azért nem található meg a kormány kritikája, mert nem a nyilvánosság előtt vitatják ezt meg, és eljárnak fórumokra emberekkel beszélgetni, és úgy írnak dolgokról, ahogy azt a legtöbben hallani akarják.

„És annyit még tegyünk hozzá, hogy velünk ne keverje össze senki a jobboldali újságírót, aki a tényeket közli. Mi nem azok vagyunk. Sem a Gergő, sem én”

— jelentette ki a Szabad Föld főszerkesztője.

Valódi Hírek