Újbuda DK-s polgármestere 5 millió forint támogatást ad a sztrájkoló tanároknak

Lehet így is.

Polgármesteri döntéssel Újbuda Önkormányzata

5 millió forintot

biztosít a munkabeszüntetésben érintett pedagógusok kieső bérére, jelentette be Facebook-oldalán Dr. László Imre, a kerület polgármestere.

A munkabérpótlást ebből a keretből igényelhetik az Újbudán élő más kerületben dolgozó pedagógusok, az Újbudán dolgozó más kerületben élő pedagógusok és a kerületben élő és Újbudán lévő köznevelési intézményekben dolgozó pedagógusok.

A kieső munkabér pótlására nemcsak szakszervezeti tagoknak lesz lehetőségük, hanem minden érintett köznevelési intézményben dolgozó élhet vele, tette hozzá a polgármester.

„Levéllel fordultam az óvodavezetőkhöz is, amelyben arra kértem őket, a polgári engedetlenségben részt vevő munkatársak bérezésével kapcsolatos döntés meghozatalakor támogató módon mérlegeljék a lehetséges következményeket, így erősítsék azt a tudást és türelmet, mellyel a pedagógusok vannak a fiatal generációk felé”

– írja.

Szerinte nem folytatható az, amit a kormány csinál 12 éve:

„a lehetetlen távoli és homályos ígéreteken kívül semmit nem nyújt a pedagógusoknak. Nem lehet várni! A pedagógusoknak elegük van, nekik most kell fizetésemelés, nem pedig 2025-ben.”

A teljes bejelentést itt olvashatod el:

Valódi Hírek