Deutsch Tamás dührohamot kapott, amiért Magyarország Orbánék miatt eleshet az EU-s pénzektől

Beakadt a lemez.

A Fidesz európai parlamenti delegációvezetője szerint „a baloldal” azt akarja elérni, hogy Magyarországtól Brüsszel egyszer és mindenkorra vegye el az uniós pénzeket.

Deutsch Tamás az MTI-hez csütörtökön eljuttatott videónyilatkozatában egy aznapi brüsszeli sajtótájékoztatóra reagált, amelyen szerinte „a magyar baloldal megrendelésére” az európai „baloldali és szélsőbaloldali elvtársaik” bejelentették, hogy „a baloldal” egyetlen politikai célja, hogy Magyarország semmilyen körülmények között ne juthasson hozzá a jog szerint neki járó európai uniós pénzekhez.

„A helyzet tehát világos és egyértelmű: a magyar és az európai »baloldal« Magyarországot mindenképpen büntetni akarja”

— vélekedett a fideszes politikus.

Elmondta: „a baloldalnak” teljesen mindegy, hogy az egyébként „általuk kiagyalt és nettó hazugságokon alapuló úgynevezett jogállamisági problémák” rendezése érdekében Magyarország az Európai Bizottsággal egyetértésben milyen vállalásokat tett, és hogy ezeket határidőre és maradéktalanul teljesítette.

„Pont »a baloldal« követelte azt, hogy Magyarország tegyen lépéseket ezen a területen, most pedig az derül ki, hogy az egész valójában egy ócska politikai színjáték volt”

— jegyezte meg hőbörögve.

A fideszes EP-vezért úgy véli, azért akarják mindenképpen megbüntetni Magyarországot, mert már negyedik, egymást követő parlamenti választáson döntöttek úgy a magyar polgárok szabad akaratukból, hogy nem kérnek „a baloldalból”.

Szavai szerint, „a magyar baloldal”, „Gyurcsánynétól Újhelyin át Cseh Katalinig” minden követ megmozgat, hogy a saját hazája ellen áskálódjon. Azzal vádolta „a magyar baloldal” politikusait, hogy ők „eszelik ki a legvaskosabb hazugságokat”, „mondják tollba európai elvtársaiknak ezeket”, és most ők a megrendelői az Európai Bizottság és Magyarország közötti megállapodás megtorpedózásának is.

Azt mondta: a Magyarország elleni politikai háborúskodás jegyében „a baloldal” jövő héten újabb európai parlamenti vitát kezdeményez Magyarországról és egy újabb, az évek óta ismert hazugságokon alapuló, hazánkat elítélő európai parlamenti határozatot fognak elfogadni, amiben felszólítják az Európai Bizottságot, hogy ne állapodjon meg Magyarországgal és ne folyósítsa az uniós fejlesztési forrásokat.

Deutsch kijelentette: a kormányoldal továbbra is kiáll a magyar érdekek képviselete mellett és szembe fog szállni a jövő héten is „a baloldal magyarok elleni méltatlan támadásaival”.

A jogállamisági feltételrendszerrel foglalkozó európai parlamenti képviselők csütörtöki brüsszeli sajtótájékoztatójukon úgy értékelték, hogy a jogállamiság megsértésének kiküszöbölésére tett magyar intézkedések nem megfelelőek.

Petri Sarvamaa, az Európai Néppárt finn képviselője a sajtótájékoztatón elmondta: az Európai Bizottság „nagyon szűken” értelmezte feladatát, amikor konkrét magyarországi korrupciós ügyeket és érdekösszefonódásokat kifogásolt a közbeszerzések kapcsán.

Véleménye szerint ez csupán egy szelete a magyarországi jogállamisági problémáknak. Közölte: lehetséges, hogy Magyarország most elkezdett a jó irányba haladni, de magyar kormány által javasolt 17 intézkedés kapcsán, „amiket sikerült gyorsan átnyomniuk a magyar parlamentben” még nem vonható le az a következtetés, hogy Magyarországon helyreállt a jogállamiság.

(MTI)

Valódi Hírek