El sem hisszük: Kiderült, kitől kap milliárdos gigahitelt Tiborcz István új cége

Lesz miből építkezni.

Tiborcz István egyik cége, a Tusculanum Hegyvidék Kft. 1,4 milliárd forint hitelt vett fel Mészáros Lőrinc bankjától, az MKB Banktól.

Tiborc cége egy lifestyle sportklubot épít a XII. kerületben, ami a tervek szerint 2023 elején nyílik meg a Botaniq ernyőmárka alatt, egyébként így hívják a Tiborcz-féle turai kastélyszállót is.

Tiborcz cégeinek adóssága így már 60 milliárd forint fölött van,

a hitelek döntő részét kormányhoz közel álló intézetektől kapta.

A valaszonline.hu korábban arról írt, hogy ugyan Orbán Viktor vejének papíron nincs olyan érdekeltsége, amelybe ömlenének az állami források, ám kasszája mégsem apad ki soha. A lapnak az is feltűnt, hogy az „üzletember” szinte mindig a legnagyobb magyar közpénz-felhasználókkal seftel a piacon: vagy tőlük vesz, vagy nekik ad el épületeket.

Tiborcz legjelentősebb üzletfele Mészáros Lőrinc, aki amellett, hogy szállodákat ad át neki, bankjai révén kölcsönökkel is elhalmozza: a 60 milliárd forintos adósságállományának

92 százaléka Mészároshoz köthető hitelekből áll.

Orbán veje a Tusculanumot 2020 június végén alapította, tevékenységi körei alapján az ingatlanpiacon munkálkodik, fő tevékenységként a saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadását, üzemeltetését jelölték meg, de bejegyezték még a sportlétesítmény-működtetést és a konferencia-szervezést is.

(hvg.hu / 24.hu)

Valódi Hírek