„Eddig, és ne tovább!” — Petíciót indított a csillaghegyi posta egyik dolgozója, hogy így tiltakozzon a hivatal bezárása ellen

Ezt már nem hagyja annyiban.

Néhány ember ügyeket intéz hétfőn kora délelőtt a csillaghegyi postán, amely postahivatalnak ez az utolsó hete, mielőtt bezárna. A Mátyás király úti posta ugyanis szintén rajta van a november 12-től szünetelő posták 366-os listáján — számolt be riportjában a 444.hu. A hivatalokat a postára is vonatkozó 25 százalékos kormányzati megtakarítás miatt kellett bezárni. A döntésben érintett 740 munkavállalót más hivatalba helyezik.

Csillaghegyen azonban aláírásgyűjtésbe kezdek a posta megmaradása érdekében. Mint írták, ezzel a városrész posta nélkül maradna, így a békásmegyeri és kaszásdűlői postákon növekedne meg a várakozási idő, nem beszélve arról, hogy az idős ügyfeleknek is sokat kellene utazniuk. Már közel kétezer aláírást gyűjtöttek össze.

A petíciót a csillaghegyi posta egyik alkalmazottja, Füzi Krisztián indította el, aki szabadsága alatt és hétvégén gyűjtötte az aláírásokat.

„Annyira sok mindent engedtem már, hogy most úgy éreztem: eddig, és ne tovább”

— mondta a lapnak Füzi Krisztián, aki elmondta, erősen kötődik Csillaghegyhez, ugyanis nem csak ő, már a dédapja is idevalósi volt.

Az „ideiglenes” bezárás ügyét március 24-én tárgyalják újra, de Füzinek azt súgták, egy forintot se adnának azért, hogy a csillaghegyi posta újra ki fog nyitni.

Az aláírásgyűjtésben az ellenzéki vezetésű III. kerület is a segít, Kiss László polgármester ígéretet tett, hogy a tiltakozó aláírásokat eljuttatja az illetékes minisztériumba.

A lap kérdésére Füzi Krisztián elmondta: nem akar ebbe politikát vinni,

őt csak az érdekli, hogy legyen esély megmenteni a postát.

Ha az óbudai vezetés ebben segítségére van, akkor ő ezt kihasználja, a dolog politikai háttere nem érdekli.

A lap kereste az ügyben a Magyar Postát is, tőlük azóta is várják a választ. Arra voltak kíváncsiak, tudnak-e a csillaghegyi petícióról, van-e esély a posta megmentésére, igaz-e, hogy a postahivatal helyiségeit hosszútávú szerződéssel bérlik, igaz-e, hogy a kevés értékesítés is szerepet játszott a postahivatal bezárásában, mit jelent az ideiglenes bezárás, illetve, hogy az önkormányzat anyagi segítségével megúszható lenne-e a bezárás.

Az országban különben több posta megmentéséért is indult petíció, így többek között például Miskolcon, Székesfehérváron, Vácon vagy Máriabesnyőn, a XV. és a XXIII. kerületben is.

(444.hu)

Kapcsolódó:

Kiderült, hol zárja be országszerte 366 hivatalát a Magyar Posta

.

Nagy a felháborodás a posta döntése miatt: Sok idős és beteg ember életét nehezítik meg a bezárások (+videó)

.

Valódi Hírek