Most érkezett: Újabb gyanúsított letartóztatását rendelték el Herczeg Zoltán drogügyében

Megerősítették.

A Fővárosi Főügyészség újabb gyanúsított letartóztatását indítványozta Herczeg Zoltán divattervező ügyében — számolt be róla a Telex az ügyészségi tájékoztatás alapján.

Az ügyről egyelőre annyi tudható, hogy Herczeget kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt tartóztatták le, vele együtt egy másik embert is elfogott a rendőrség október végén, akit azonban szabadlábra helyeztek.

A ügyészség a lap megkeresésére pénteken azt írta, az ügyészség „az ügy másik gyanúsítottjának a letartóztatását is elrendelte”.

„A másodfokú döntés nyomán, a letartóztatás elrendelése mindkét gyanúsított vonatkozásában végleges”

— közölték.

A rendőrök október 21-én egy XIII. és egy IV. kerületi lakáshoz mentek ki, ahol két személy tartózkodott. Egyiküknél mintegy 100 gramm marihuánát és 16 gramm kokaingyanús készítményt, a másiknál körülbelül 85 gramm növényi törmeléket, valamint 1 gramm port, feltehetően szintén kokaint találtak.

Herczeg Zoltán ügyvédje később megerősítette: az egyik őrizetbe vett személy a divattervező volt. A hivatalos közleményből nem derült ki, hogy kinél volt a nagyobb a mennyiség, de ha kábítószer-kereskedelem a gyanú Herczeg ellen, akkor gyanús, hogy nála.

November 2-án a Blikk arról írt, hogy információik szerint Herczeget egy barátja csalhatta tőrbe.

Herczeg Zoltán az országban divattervezőként vált közismertté szó, még ha az ágazaton belül ellentmondásos volt is a megítélése, és az utóbbi időben ő maga is bejelentette, hogy felhagy szakmájával. Herczeg leginkább mint „médiaszemélyiség” tevékenykedett.

(telex.hu)

Kapcsolódó:

FRISS: Üzent a börtönből a drogbirtoklásért és drogterjesztésért letartóztatott Herczeg Zoltán

.

Valódi Hírek