Kokaint és füvet is találtak a rendőrök Herczeg Zoltánnál — Újságíró és politikus is érintett lehet az ügyben

Őrizetbe vették a gyanúsítottakat.

Tegnap jött a hír, hogy egy H. Z. monogramú divattervezőt tartóztatott le a rendőrség drog birtoklása miatt. A Blikk a divattervezőhöz közel álló forrásból megbizonyosodott: Herczeg Zoltánról van szó.

A tegnapi információk arról szóltak, hogy

politikus és újságíró

is érintett az ügyben. A Blikk egy név nélkül nyilatkozó személytől megtudta, egy szimpla ügyről van szó, nem kell a politikát mögé gondolni.

Kérdéseikre a rendőrség ezt a választ adta az ügy kapcsán:

„A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói 2022. október 21-én bűnügyi információk alapján fogtak el két férfit Budapest IV. és XIII. kerületében. Az egyiküknél összesen körülbelül 100 gramm növényi törmeléket – az elsődleges adatok szerint marihuánát – és 16 gramm kokaingyanús port, a másiknál összesen körülbelül 85 gramm növényi törmeléket, valamint 1 gramm port – az elsődleges adatok szerin kokaint – találtak.

Az anyagokat szakértők vizsgálják. A BRFK kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. A rendőrség mindkét gyanúsítottat őrizetbe vette, egyiküket a bíróság azóta letartóztatásba helyezte. Az eljárásnak jelenleg nincs több gyanúsítottja.”

 

Valódi Hírek