Nagyon kiakadt a fideszes polgármester: A hírekből tudta meg, hogy féltucat postát bezárnak városában

A sajátjaik is lázadnak a döntések ellen.

Országszerte sorra zárnak be a posták a megemelkedett rezsiszámlák miatt, a lakosság minden városban felháborodással fogadja a hírt.

Zalaegerszegen is hat posta kerül bezárásra, ezt a város fideszes polgármestere, Balaicz Zoltán is a hírekből tudta meg, derült ki az RTL Híradójából.

A polgármester erősen tiltakozik a bezárások ellen, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatójához nyílt levelet írt, melyben arra kéri a vezérigazgatót, hogy üljön le tárgyalni a város vezetésével, és legalább egy posta nyitva tartását vizsgálják felül.

Nyílt levél írását tervezi Szombathely ellenzéki polgármestere is, ő is azt szeretné elérni, hogy a Posta vezetői tárgyaljanak a városokkal a bezárásokról.

A zalaegerszegi polgármester nyílt levele itt olvasható:

„Tisztelt Vezérigazgató Asszony!

Egy nappal ezelőtt a Magyar Posta bejelentette, hogy mivel az európai energiaválság a vállalatot is érinti, ezért ideiglenesen szünetelteti 210 településen 366 postahivatal működését november 12-től az energiafelhasználás csökkentése érdekében. Azokon a településeken, ahol több posta is működik ott a nyitva maradó postahivatalok megemelt kapacitással, több ügyfélkiszolgáló pulttal fogadják majd az ügyfeleket. Budapest mellett zárnak be szombathelyi, nagykanizsai, veszprémi, győri, miskolci, debreceni, kecskeméti, nyíregyházi, békéscsabai hivatalokat is.

A bejelentés alapján a döntés Zalaegerszeget is érinti:
  • – 2-es posta (Bajcsy-Zsilinszky tér 1.)
  • – 4-es posta (Körmendi utca 24.)
  • – 5-ös posta (Platán sor 25.)
  • – 6-os posta (Köztársaság utca 65-67.)
  • – 7-es posta (Bozsoki út 1.)
  • – Zalabesenyői kirendeltség (Besenyő utca 20.)

Természetesen a takarékossági intézkedéseket megértem, hiszen a mi önkormányzatunk is számos lépést tesz meg az energiaköltségek csökkentése érdekében.

A Magyar Posta Zrt-vel eddig jó és korrekt viszonyban dolgoztunk együtt, ennek szép példája az északi ipari parkunkban egymilliárd forintos beruházással épülő, 2700 négyzetméteres új postai logisztikai központ, amely 62 munkahelyet is eredményez majd.

Azt azonban elfogadhatatlannak tartom, hogy városvezetőként a hírekből értesüljek a Magyar Posta Zalaegerszeget érintő döntéséről. Önkormányzatunk jogos elvárása, hogy minden, a településünket, a polgárainkat érintő ügyben az ész érvek és adatok megismerésével, álláspontjaink ismertetésével legyen konzultáció az érintettekkel. Sajnos ez most elmaradt.

Ha lett volna lehetőség az előzetes egyeztetésre, akkor elmondhattam volna, hogy bár a landorhegyi városrészt az ideiglenes időszakban ki tudja majd szolgálni a Keresztury Dezső VMK épületében működő posta, azonban a kertvárosi városrész szerintem nem maradhat hivatal nélkül. Azt is jeleztem volna, hogy bár a statisztikában jól mutat a kaszaházi kézbesítő posta, mint nyitva maradó hivatal, az azonban alkalmatlan ügyfélforgalom lebonyolítására.

Még egyszer hangsúlyozom: tudjuk, hogy szükség van a takarékosságra és a postahivatalok egy részének ideiglenes szüneteltetését tudomásul is vesszük, hiszen Zalaegerszeg sem lehet kivétel, azonban kérjük, hogy november 12-ig kerüljön sor személyes egyeztetésre a Zalaegerszeget érintő döntésekről és legalább a kertvárosi (6-os számú) posta további működésének lehetőségét vizsgálják felül!

Zalaegerszeg, 2022. október 30.

Köszönettel:

Balaicz Zoltán, polgármester”

Valódi Hírek