Gyurcsány Ferenc: Mindszenty József minden bizonnyal undorral figyelné, amit Orbánék művelnek (+videó)

Üzent október 23-án a DK elnöke.

„Van, aki Nagy Imre szemüvegén keresztül tekint vissza a felszabadító, majd véres napokra, van, aki inkább Mindszenty Józsefhez igazítja iránytűjét. Valószínűleg így van ez rendjén.”

— mondta Gyurcsány Ferenc 56-os videóüzenetében.

Elmondta: ugynaígy máshogy viszonyulunk az utána következő 20. századhoz is, máshogy viselkedik a liberális és a konzervatív közvélemény.

„A mai magyar kormány szuverenitásért harcol ott, ahol önrendelkezés van, és szabadságot hazudik ott, ahol önkény van. Együttműködni Európa népeivel nem az önrendelkezés feladása, hanem önrendelkezésünk önkéntes egyesítése.”

— jelentette ki a DK elnöke.

Hozzátette: a magyar történelemben minden időszak, amelyet követendőnek tekintenek, Magyarország helyét ezer éve a nyugaton keresi.

Ember emlékezet óta ez az első kormány, amelyik a konflikust keresi a nyugattal. A másik oldalról, a kormány szabadnak tekinti az országot, míg mi azt gondoljuk, hogy a kormány miatt nincs szabadság. A haza üdvét kizárólag egy gondolathoz rögzíti, ez a

politikai önkény előszobája

— mondta Gyurcsány Ferenc.

„Az a kormány, amelyik nem biztosítja a szabad szó jogát, a szabad sajtó jogát, a szabad egyházalapítás jogát, az nem a nemzet szabadságát, hanem a hatalom önkényét hozza el.”

— ismertette álláspontját a DK elnöke.

Gyurcsány Mindszenty Jószefról is mondott pár szót. Szerinte az érsek konoksága, állhatatóssága közismert, és Orbánék politikáját minden bizonnyal undorral figyelné.

Videó:

Valódi Hírek