Pécs is elesett a gigarezsi miatt: Kétségbeesésében több épületet is elad az önkormányzat

Nincs más megoldás.

Elfogadta a pécsi önkormányzat azt az átfogó energiatakarékossági csomagot, aminek előkészítését még a múlt héten jelentette be az önkormányzat — írta meg a Pécsi Stop.

Ruzsa Csaba alpolgármester elmondta, hogy az eredeti intézkedéscsomagot több pontban módosították.

A rendelőintézetnél marad a 19 órás zárás, de egy más típusú takarékossági intézkedés lenne helyette. A városháza és az összes ingatlan december 27-től január 8-ig lesz zárva. A polgármesteri keretet átcsoportosítják

szociális célra,

a három alpolgármester és a polgármester lemond év végéig a cafeteria-keretekről, a reprezentációs kereteket ötven százalékkal csökkentik.

Korszerűsítik a közvilágítást, és a Pécsi Nemzeti Színháznál is megvizsgálják a napelemek telepítési lehetőségeit.

Ezen túlmentően ingatlaneladásban is gondolkodnak, javaslatot tesznek a Mandulás kemping és a Bőrklinika cseréjére, utóbbit nem sikerült értékesíteni nyilvános liciten, mivel nem érkezett érvényes ajánlat.

Liciten kívüli ajánlat viszont érkezett, 780 millió forint értékben. Az ingatlan műemléki védettség alatt áll, ami korlátozza a hasznosíthatóságát. A 780 milliós ajánlat elfogadása esetén 140 milliós vagyonvesztés történne, ezért ezt elvetették.

A csere úgy jönne létre, hogy a Manduláson kívül még 205 milliót kapna a város a volt Bőrklinikáért. Ezt a bevételt a szóban forgó

„rezsicsomagba” csoportosítanák át.

Egyéb ingatlanok eladását is vizsgálják, van, ahol már előleget is fizettek.

Valódi Hírek