Betelt a pohár: Fellázadtak az emberek a fideszes polgármester ellen, aki be akar záratni egy idősotthont

Brüsszelre hivatkozva akar kidobni 19 idős embert.

Beszámoltunk arról, hogy szeptember végén jelentette be a fideszes vezetésű Mindszent önkormányzata, hogy

„az Oroszországgal szembeni elhibázott brüsszeli szankciók okozta energiaválság”

településüket sem kerülte el, és a rezsiköltségek megsokszorozódása miatt a helyi idősek bentlakásos otthonának lakóit „átmeneti jelleggel” a hódmezővásárhelyi intézménybe költöztetik novembertől április közepéig.

Ugyan ez a költségvetésben csupán 3,5 millió forint megtakarítást jelent, a fideszes polgármester, Zsótér Károly kitartott amellett, hogy 3 milliárdos költségvetésükben sokat számít ez a 3,5 millió forint is. Az viszont különös, hogy ha már 3,5 millió ennyit számít, akkor miért

nem hoztak egyéb takarékossági intézkedéseket

a városban.

A Népszava most arról írt, hogy mintegy százan tüntettek Mindszenten csütörtökön azért, hogy ne zárják be az idősotthont.

A tüntetést az a volt önkormányzati képviselő, Jancsovics Attila szervezte, aki épp azért mondott le a közelmúltban a mandátumáról, mert elfogadhatatlannak tartotta az idősotthon bezárásáról hozott döntést.

Az intézményt – több más térségi otthonnal együtt – közösen működteti egy társulásban Mindszent, Hódmezővásárhely, Mártély és Székkutas.

A társulás egyik közelmúltbeli ülésén elhangzott: ideiglenesen nem lehet bezárni az intézményt, ha onnan kiköltöztetik a lakókat, akkor az alighanem

végleges lesz.

(kiemelt kép: HódPress)

Valódi Hírek