Varga Judit tombolni kezdett, mert piszkosul felheccelte őt az Európai Parlament

Eldurrant az agya.

Varga Judit még tőle is szokatlanul kemény szavakkal bírálta az Európai Parlamentet a legfrissebb Facebook-videójában. Az igazságügyi miniszternél az csapta ki a biztosítékot, hogy az EP-ben felmerült a választójogi törvény reformja.

A politikus arról beszélt, olyan érzése van, mintha a „4 évvel ezelőtti vitákat” hallotta volna. Kifejtette: véleménye szerint az EP-nek van egy „hihetetlenül föderalista, hataloméhes javaslata„, amellyel a „nemzetek feletti választójogi listákat erőltetné„.

Valójában arról van szó, hogy a javaslat értelmében nem nemzeti pártokra, hanem európai pártszövetségekre lehetne szavazni minden országban. Ennek egy európai parlamenti választás esetében — logikusan — van létjogosultsága.

Varga szerint ez azonban „ellentétes az európai értékekkel” és a demokráciával. Azt sérelmezi, hogy a Fidesz nem szerepelhetne saját névvel a választáson, hanem csak egy pártszövetség színeiben indulhatnának a jelöltjei.

Mivel a Fidesz már nem tagja az Európai Néppártnak — és egyelőre más pártszövetségnek sem –, nem tudna indulni a magyar kormánypárt a tisztán listás jellegű EP-választáson, hacsak nem adna annak helyet valamelyik szélsőjobboldali szövetség.

A politikus elismételte: nem csupán alkotmányos aggályai vannak, hanem véleménye szerint ellen a demokráciával is ellentétes a javaslat. Megjegyezte: nem ő volt az egyedüli, aki ezt a véleményt képviselte.

Varga Judit videója alább látható:

(Varga Judit/Facebook)

Valódi Hírek