FRISS: Szétszórják az állami tulajdont — Egy rakás állami vagyonelemet akar eladni a kormány

Teljes a pánik.

Kedd este Gazdaságfejlesztési Minisztérium benyújtott egy törvényjavaslatot, amelynek elfogadása esetén tömegesen értékesítheti a kormány a „feladatellátást közvetlenül nem szolgáló” vagyonelemeket — szúrta ki a Portfolio.

„A magyar kormány kifejezett célja, hogy olyan erős, szuverén és szolgáltató magyar államot hozzon létre, amely modern, 21. századi elvek mentén működik. Minderre tekintettel a kormány a tegnapi napon az állami vagyonnal való gazdálkodás hatékonyságának növelése, és az egységes szemléletű megoldások biztosítása érdekében az egyes vagyongazdálkodást érintő törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot nyújtott be az Országgyűlés elé”

— közölte a tárca. A törvényjavaslat egyik célja a közlemény szerint, hogy

„a feladatellátást közvetlenül nem szolgáló vagyonelemek értékesítése és hasznosítása útján az állam bevételei a szankciós gazdasági helyzetben növelhetők, a kiadások pedig csökkenthetők legyenek”

— mindezt egyszerűbb, de állításuk szerint „továbbra is transzparens módon”.

Az indoklás szerint ebben a rendkívüli helyzetben felértékelődött, hogy az állam elsődlegesen a kritikus, a célhoz kötött és a feladatellátáshoz kapcsolódó vagyonelemeket birtokolja, a feladataihoz nem szükséges, nehezen hasznosítható és költséget generáló vagyont pedig

értékesítse.

 

Valódi Hírek