FRISS: Nem kérnek Márki-Zay egymillió forintjából a Kölcseyből kirúgott tanárok

Köszönik, de inkább nem fogadják el.

Beszámoltunk róla, hogy rendkívüli felmondással távolítottak el több tanárt a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumból, amiért azok részt vettek a polgári engedetlenségi mozgalomban.

A tanárok politikai okokból történő kirúgása felbolygatta a hazai közéletet: többtízezres szolidaritási demonstrációk szerveződtek a visszahelyezésük érdekében és a tanári szakma anyagi megbecsüléséért.

A történtekre Márki-Zay Péter is igyekezett rátelepedni: az egykori miniszterelnök-jelölt azzal próbált jóemberkedni és szimpátiapontokat begyűjteni, hogy a mozgalma nevében egymillió forintot ajánlott fel a kirúgott tanároknak.

Az amerikai finanszírozási botrányban érintett MMM-től azonban a tanárok a jelek szerint nem szeretnének pénzt elfogadni.

A 444.hu-n megjelent közleményükben a Kölcseyből elbocsátott tanárok azt írják: az elmúlt napokban „a szolidaritás megannyi fantasztikus megnyilvánulását” tapasztalták meg, ami meghatotta és reménnyel töltötte el őket.

Köszönik a támogatást és köszönik azt is, hogy a Márki-Zay Péter által vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom fejenként egymillió forintot ajánlott fel nekik, de

ezt nem fogadják el,

inkább azt kérik, hogy ezt az összeget „megosztva a Kölcsey Gimnázium alapítványának, illetve a Tanítanék Mozgalom sztrájkalapjának juttassák el”.

„Fontosnak tartjuk, hogy a tiltakozási mozgalom mindaddig folytatódhasson, amíg érdemi választ nem kapunk a követeléseinkre, és szeretnénk, ha gimnáziumunk az alapítványon keresztül tovább folytathatná az eddig elkezdett projekteket, s ebben némi segítséget kapna. Meggyőződésünk, hogy a szolidaritás a jelen időszak legfontosabb értéke, ezért igyekszünk mi is tenni”

– írta közös közleményében Molnár Barbara, Ocskó Emese, Palya Tamás, Sallai Katalin, és Törley Katalin.

(444.hu)

Valódi Hírek