Egyre jobb: Vizsgálat indul a plagizáló tankerületi vezető ügyében

Kár volt tanárokat kirúgni.

A Kodolányi János Egyetem vizsgálja Marosi Beatrix szakdolgozatát – erről tájékoztatta a Magyar Hangot az intézmény rektora, Dr. Szabó Péter. Az egyetem több vezetőit azután keresték meg, miután többek részéről felmerült a plágiumgyanú a dolgozattal kapcsolatban.

Ujlaki Tibor hétvégi bejegyzései után kedd reggel Hadházy Ákos parlamenti képviselő is a szakdolgozattal szembeni kritikákról írt oldalán. A politikus egy szakértő segítségét vette igénybe, ő pedig szintén úgy találta, hogy a dolgozatban számos

jelöletlen átvétel

szerepel.

Az eset nyomán Jámbor András arra kérte Pintér Sándor belügyminisztert és Hajnal Gabriella Klik-vezetőt, vizsgálják ki a Belső-Pesti Tankerület szakmai vezetőjének ügyét, és amennyiben a plágium bebizonyosodik, menesszék őt.

A Kodolányi rektorától az a válasz érkezett:

„Köszönjük szépen a jelzést, amely nyomán egyetemünk a szabályzatainak és a hatályos jogszabályoknak megfelelően megtettük az ügy kivizsgálását.”

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2022/10/12/ilyen-nincs-egyszerre-sirnivalo-es-vicces-kitol-schmittelte-diplomamunkaja-egy-reszet-a-kolcseys-tanarokat-kirugo-tankeruleti-vezeto

Valódi Hírek