BRÉKING: Az orosz atomerőműcég bezárja magyarországi kereskedelmi képviseletét

Az orosz vállalat „optimalizálja” magyarországi jelenlétét.

Megszünteti magyarországi képviseletét az Akcionyernoje Obscsesztvo „Atomstroyexport”, a Roszatom atomerőmű-tervező és építő leányvállalata.

Optimalizálja magyarországi jelenlétét, ezért megszünteti Magyarországi Kereskedelmi Képviseletét az orosz Akcionyernoje Obscsesztvo „Atomstroyexport” — írta a 24.hu.

A lap szerint a Roszatomhoz tartozó, atomerőmű-tervező és építő Nyizsnyij Novgorod-i cég 2001 óta jelen lévő képviseletének megszűnése nem lesz hatással a Paks II. Atomerűmű folyamatban lévő építkezésére.

A projekt irányításával kapcsolatos tevékenységeket ugyanis az Akcionyernoje Obscsesztvo „Atomstroyexport” Magyarországi Fióktelepe végzi — írta a lap megkeresésére a Rosatom Central Europe Kft.

Paks II. a tervezetthez képest eleve csúszással és nehezen induló beruházásának megvalósulásával kapcsolatban korábban is merültek fel kétségek, amiket Ukrajna Oroszország általi lerohanása és az azt követő szankciók csak tovább erősítettek. Azóta már lecserélték a beruházás hazai projektcégének vezetését és a bővítésért felelős államtitkár, Süli János is távozott posztjáról. A Roszatom és Szijjártó Péter külügyminiszter azonban kitart amellett, hogy az erőmű meg fog épülni.

(24.hu)

Valódi Hírek