Orbán bevédte Putyint: szerinte az amerikai elnök eltúlozta, amikor tömeggyilkosnak nevezte

Nem is úgy van, ahogy azt a szemünkkel látjuk.

Berlinben folytat tárgyalásokat Orbán Viktor. Kedden a Cicero közéleti folyóirat és a Berliner Zeitung című napilap rendezvényén tartott beszédet, és a többi közt azt mondta:

„Magyarország a béketáborhoz tartozik, az azonnali tűzszünet és az azonnali béketárgyalások híve vagyok.”

Az ukrajnai háborúban a tűzszünetnek szerinte nem Ukrajna és Oroszország között kell létrejönnie, hanem az Egyesült Államok és Oroszország között, a hatalmi realitások alapján az amerikaiakkal kell tárgyalni.

Orbán szerint az oroszoknak korlátlan erőforrása van, addig az ukránok csak azért bírják a harcot, mert nyugat és az Egyesült Államok segítik az országot.

Joe Biden amerikai elnök túl messzire ment, amikor a többi között háborús bűnösnek vagy tömeggyilkosnak nevezte Vlagyimir Putyin orosz államfőt. A béke reménye ezért szerinte Donald Trump korábbi amerikai elnök

— vélekedett a miniszterelnök.

Egyébként hétfő reggel orosz rakétatámadás érte Ukrajna fővárosát. Kedden tovább folytatták az ukránok elleni támadásokat, két rakétát kellet hatástalanítani.

A nemzetvezető említette a Brüsszel Oroszországgal szembeni szankciós politikáját. Erről az a véleménye, hogy katasztrofális. Szerinte az egészet újra kell gondolni.

Orbán dicsekedett még azzal is, hogy amikor Angela Merkel volt a kancellár, akkor ő elutasította a migrációt elutasító, a multikulturalizmust ellenző és a tradicionális családkoncepcióhoz ragaszkodó magyar állásponttal kapcsolatban, Olaf Scholz pedig most meghallgatta.

A tömeg egyébként nem örült felhőtlenül a magyar miniszterelnöknek, kifütyölték és „Viktátor” kiáltásokkal fogadták Berlinben, a Hilton hotel előtt. Itt tudod megnézni.

Valódi Hírek