Újra kifütyülték Orbánt külföldön: Tüntetők várták a berlini találkozója előtt (+videó)

Jobb, ha hozzászokik.

Múlt hét pénteken bejárta az internetet a videó, ahogy Orbán Viktor Prága füttykoncert közepette vonult be az EU-s csúcstalálkozóra.

Hétfőn Berlinbe látogatott a kormányfő, hogy Olaf Scholz német kancellárral egyeztetett. A megérkezésekor a prágaihoz hasonló fogadtatásban volt része: egy Berlinben élő magyarokból álló civil szervezet, a Freie Ungarische Botschaft tüntetett Orbán Oroszország-politikája ellen.

A rendezvényen a Momentum németországi szervezetének egyik tagja, Kerpel-Fronius Ádám is beszédet mondott. A demonstrálók főleg Putyin-ellenes és ukránpárti transzparensekkel érkeztek a berlini Gendarmentmarktra.

„A Freie Ungarische Botschaft német, ukrán és magyar berlini partnerszervezeteivel közösen nemcsak a magyar miniszterelnök autokratikus és populista hatalomgyakorlását utasította el hangosan, hanem a vendéglátó német kancellárt is felszólította, hogy az Ukrajnában zajló háború kapcsán se kössön kompromisszumot Putyin-párti tárgyalópartnerével”

– írták.

A DK-nál azt mondják, a folyamatos tüntetések is azt mutatják, hogy Orbán Viktor egyre jobban

elszigetelődik Európában.

„Előbb-utóbb belföldön is, és külföldön is átlátnak az emberek a szitán, és felismerik, hogy milyen is az Orbán-kormány valódi arca. Az Orbán-kormány egy hazug, gyűlöletre szító, korrupt rendszert épített ki saját magának”

– mondta Kálmán Olga frakciószóvívő.

A videót itt nézheted meg:

 

Valódi Hírek