Molnár Csaba: Az EP pontosan azt ajánlja a kormánynak, amit az árnyékkormány tenne Magyarországon

Tegnap fogadták el a javaslatcsomagot Brüsszelben.

„Az Európai Parlament a tegnapi napon egy átfogó javaslatcsomagot fogadott el arra vonatkozóan, hogy hogyan védjék meg az európai kormányok a saját polgáraikat a rezsihelyzettől. A többi tagállamban persze messze nem akkora a baj, mint Magyarországon, hiszen például hétszeres gázárelemlésre sehol nem került sor. De Európa védeni akarja a polgárait a magyarnál sokkal kevésbé emelkedő rezsiköltségekkel szemben.”

– mondta Molnár Csaba EP-képviselő, árnyék-kancelláriaminiszter.

Hozzátette: amíg Magyarországon a kormány semmilyen segítséget nem nyújt a polgárainak, addig a sokkal kevésbé rossz helyzetben lévő tagállamok valóban cselekszenek.

„Az EP által elfogadott javaslatok kísérteties hasonlóságot mutatnak azokkal, amiket másfél hete az árnyékkormány nevében pont én jelentettem be az első árnyékkormányinfón. Az Európai Parlament tehát azt javasolja a tagállamoknak, amiket az

árnyékkormány tenne Magyarországon.”

– jelentette ki.

Molnár Csaba szerint, mivel a többi tagállam sokkal jobb helyzetben van, az elfogadott javaslatoknak elsősorban az Orbán-kormány lehet a címzettje, mert ezekre az intézkedésekre senki nem szorul rá jobban, mint a magyar emberek a rezsiemelés után.

Példákat is mondott azokra az intézkedésekre, amelyek megegyeznek az EP javaslatcsomagjában az árnyékkormány javaslataival.

Elsőként a rezsimoratóriumot említette, ami azt jelenti, hogy a fűtési szezon végéig senkinél sem lehet a gázt és az elektromos áramot kikapcsolni, ha nem tudják fizetni.

Erre azok lennének jogosultak, akiknek az idei év augusztus 1-jéig nem volt tartozásuk, és a jövőben is képesek annyit kifizetni, amennyi az addigi átlagos számlájukban szerepelt.

Ezenkívül az EP, az árnyékkormányhoz hasonlóan egy rezsitámogatási rendszer kiépítését is szorgalmazza, szociális és vagyoni alapon.

A teljes sajtótájékoztatót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek