„Veletek vagyunk!” – Az ismert műsorvezető határozottan kiállt a tanárok mellett

Szolidaritás.

Október 5-e a pedagógusok világnapja, a nap folyamán több megmozdulás is lesz az országban, több ezren állnak ki a tanárok mellett.

Szerdán D. Tóth Kriszta műsorvezető, akinek szülei is tanáremberek voltak, is támogatásáról biztosított a tanárokat Facebook-oldalán.

Az elmúlt napokban már több ismert személyiség állt ki a tanárok mellett, köztük Lilu, és a kormánypárti TV2-nél tevékenykedő Till Attila is.

D. Tóth Kriszta írását változtatás nélkül közöljük:

„Nagyapám falusi tanító volt. A szüleim tanáremberek (voltak). Olyan pedagógusok, akik tanítványai a mai napig írnak nekem üzenetet, levelet, tele hálával és köszönömmel életre szóló élményeikért, azért a belső tartásért, stabil középpontért, szorgalomért, igazságérzetért, amit tőlük kaptak. És amit én is megkaptam tőlük, az öcsémmel együtt. Mérhetetlenül büszke vagyok rájuk.

Az iskola nemcsak tudást ad. Az iskola esélyt ad egy olyan életre, ahol van tisztesség, van vita, van emberség, van figyelem, van transzparens kommunikáció, van minőségi kapcsolódás, ahol lehet kérdezni és a kérdéseidre válaszokat kapni, ahol a teljesítményt és tisztes versenyben szerzett eredményt megbecsülik, ahol nélküled nem hoznak meg rólad szóló döntéseket, ahol az elesetteket felemelik és megtartják, a kiszolgáltatottakat megsegítik, ahol meghallják és meghallgatják a véleményedet. Ahol a nézeteltérésért és tiltakozásért nem megsemmisítés, nem karaktergyilkosság jár.

Ahol nem cinizmussal és arroganciával fűtik a hatalom kohóit.

Egy megbecsült, biztos jövőképpel, stabil életpályával megtámogatott pedagógustársadalom egy ilyen életnek a letéteményese. Élhetnénk egy ilyen életet is.

Október ötödike van, a pedagógusok világnapja. Veletek vagyunk!”

Valódi Hírek