Mesteri logika: Egy államtitkárnak sikerült összehoznia a szankciókat és a gyermekvédelmet

A Fidesz világában minden összefügg.

A magyar állam az orosz-ukrán háborúra válaszlépésként adott „tragikus rezsiszankciók” következményei ellenére is eleget tesz kötelezettségeinek a gyermekvédelemben és a szociális szférában

– jelentette ki Fülöp Attila, gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár Kaposváron szerdán.

Fülöp Attila a több mint harminc súlyos személyiségállapotú fiú lakhatását, képzését, felnőtt életre nevelését biztosító Zita Speciális Gyermekotthon fennállásának 140. évfordulója alkalmából tartott rendezvényen azt mondta: általános helyzet Európában, hogy a „rezsiszankciók” hatását mindenki érzi, nemcsak a családok, hanem az intézmények, köztük a szociális, gyermekvédelmi intézmények is.

Az államtitkár szólt arról is, hogy a segítő szakmák szerepe a közösség teherbíró képességének és

a család összetartó erejének gyengülése

miatt nőtt az elmúlt száz évben, az abban dolgozók megbecsültségében, a segítő szándék előtérbe kerülésében az elmúlt három évben a koronavírus-járvánnyal és a háborús konfliktussal összefüggésben látható gyökeres változás.

Fülöp Attila a Zita gyermekotthont méltatva kiemelte, hogy az intézmény már azelőtt létezett és gondoskodott gyermekekről, hogy törvény született volna a hét éven aluli gyermekek védelembe vételének állami feladatáról.

Gelencsér Attila (Fidesz), Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyarországon a gyermekvédelem

egyidős az államisággal,

már Szent István idején törvény szólt a gyermekek védelméről.

A magyaroknak több mint ezer éve is rendkívül fontos volt gondoskodni az elárvult, nehéz helyzetbe került, „családtalanná lett” gyermekekről – fűzte hozzá.

A politikus Böjte Csaba ferences rendi szerzetest (akinek az gyermekotthonában egy nevelő 10 éven keresztül fajtalankodott a gyerekekkel) idézve kiemelte, hogy a gyerekekből „nem kiverni, hanem kiszeretni” kell a rosszaságot.

A képviselő kitért arra is, hogy a gyermekotthonban végzett munka mércéje az, hogy az onnan kikerülők tudnak-e saját családot alapítani.

(via atv.hu)

Valódi Hírek