„Le kell gyártani a hatalom kussoló, képzetlen kiszolgáló személyzetét” — Kőkemény üzenetben foglalta össze az oktatás helyzetét a filozófus

Vélemény.

Gábor György filozófus a Facebook-oldalán foglalta össze véleményét a kölcseys tanárok kirúgásával kapcsolatban.

A példátlan, legsötétebb pártállami időket intéző lépés miatt jelenleg is zajlik a tüntetés az iskola előtt.

A helyzet az, hogy ezek a gengszterek – a miniszterelnöktől a rendőrminiszteren át a fegyverhordozókig – nem az oktatási rendszert teszik tönkre, azt már rég lenullázták, hanem mindannyiunk gyermekeinek és unokáinak esélyét, jelenét és jövőjét.

Egy életre.

Lopott milliárdjaikból a saját gyerekeik már kimentve és biztonságba helyezve, hiszen pontosan tudják, hogy emitt, a cselédsoron fű nem terem.

Akik nem tartoznak közéjük, azok számára az oktatási rendszert nem a képességek, készségek és kompetenciák fejlesztésére használják, s korántsem a jövő érdekében, hanem mindent a jelen okán: a cél pusztán

a belügyi erőfitogtatás,

a tanárok, diákok, szülők megalázása, szervezett átverése, a tönkretétel, az elhülyítés, az igénytelenné tétel, az állami-hatalmi ideológiai indoktrináció kiterjesztése és az esélyegyenlőtlenség újratermelése: a gyerekből, a szülők legféltettebb jelenéből itt és most kell a hatalom jövőbeli, remélt cselédjét előállítani.

A hatalmon lévők kiemelt helyzetbe juttatott utódai számára a ma iskolájában kell legyártani a jövőbeli kussoló, kellően képzetlen, hátrányos helyzetre ítélt, engedelmes, nem lázongó, s képzettségével sehol máshol, a világ egyetlen más helyén labdába nem rúgó kiszolgáló személyzetét.

Az oktatás külföldön és idehaza egyaránt stratégiai ágazat: mindenhol máshol a képességek és kompetenciák jövőorientált, piacképes kifejlesztését szolgálja, idehaza ezek elnyomását és a cselédmentalitás bővített újratermelését.
Tényleg ezt így tartod helyesnek, kedves Magyarország?

Valódi Hírek