Még semmit sem tett az országért a Momentum-politikus, aki Gyurcsány Ferencet szólította fel Londonból visszavonulásra

Úgy tűnik, Angliából nem látszik jól, ki a valódi ellenfél.

Mi is megírtuk, hogy a Momentum londoni szervezetének elnöke, Csillag Tamás szerdán egy váratlanul ízléstelen szöveget tett közzé a hivatalos Facebook-oldalán.

Csillag Tamás a DK elnökének keddi Partizán-interjújára reagált, amelyben Gyurcsány Ferenc világossá tette: az ellenzéki pártokra továbbra is jövőbeni szövetségesként tekint, de a DK nem vár tovább, amíg a többiek önmagukkal vannak elfoglalva, addig a DK árnyékkormányt alakít. Meg akarják mutatni az országnak, hogy van kormányzóképes, szociálisan érzékeny baloldali alternatíva az orbáni megélhetési válság helyett.

Szóba került az is, hogy a jobboldali Márki-Zay Péter vezetésével soha nem látott vereséget szenvedett el idén tavasszal az ellenzéki oldal.

“A kollega úr azt kérte, hogy ne legyek jelen. Akkor miért lennék pont akkor jelen, amikor történelmi vereséget szenvedett ő, nem mi, hanem ő.”

– mondta Gyurcsány arról, hogy ezek után miért nem állt Márki-Zay mellett a pulpituson az eredményhirdetéskor.

Erre az interjúra reagált Csillag Tamás. A DK-val számtalan önkormányzatban szövetségben működő Momentum politikusa szerint Gyurcsány

  • hazudott
  • tehertétel az ellenzék számára
  • egy “szűk réteget” leszámítva senki nem szereti.

“Számomra érthetetlen, hogy ezt ő miért nem látja be, miért nem képes elszakadni a közélettől. Írhatna könyveket, csinálhatna civil szervezetet, még egy főzős YouTube csatornával is jobban járnánk.”

– írja nyegle posztjában a momentumos, aki adománygyűjtést is indított Gyurcsány Ferenc visszavonulására, hozzátéve:

“Bár nem igazán szorul rá, ennyit igazán megérdemel mindenki Ferije.”

Csillag Tamás londoni momentumos (balra) és gyurcsány ferenc korábbi miniszterelnök, a DK elnöke (jobbra)

De ki is az a Csillag Tamás? Az eddigi pályafutása Wikipedia-oldala szerint még a Momentumon belül sem túl fényes: szerepelt az EP-listán és az országgyűlési listán is, de Gyurcsány Ferenccel ellentétben egyiken sem volt befutó helyen.

Jelenleg a Momentum londoni szervezőjeként tevékenykedik, azonban Magyarország sorsa szemmel láthatóan annyira már nem érdekli, hiszen nem itthon, hanem a

Surrey megyei tanácsban

politizál tanácsadóként.

Felmerül a kérdés, hogy mit is tett ő pontosan az országért rövid politikai karrierje alatt, hogy ilyen magabiztosan küldi a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjét melegebb éghajlatra?

A DK vezetőjeként Gyurcsány Ferenc az elmúlt években egy 15 százalékos pártot épített fel. Ha ezt az eredményt tudná hozni a Momentum meg még néhány másik ellenzéki párt, akkor holnap is leváltható lenne a Fidesz.

Csillag szerint a 15 százalékos DK egy „szűk szekta”, de akkor mi a véleménye a 6 százalékos Momentumról?

Gyurcsánnyal szemben Csillag Tamás nagyon bátor, de ugyanezzel az energiával Orbán Viktor ellen is harcolhatna.

Mentségére szóljon: lehet, hogy Londonból, a Surrey megyei tanácsból nem látszik tisztán, ki is Magyarország valódi ellensége.

 

Valódi Hírek