„Aki Gyurcsánnyal szemben akar politizálni, annak azt tudom mondani, hogy tessék jobban csinálni!” (+videó)

A DK nem vár másokra, Dobrev Klára árnyékkormányával mennek előre és az ellenzéki oldal centruma akarnak lenni, mert azt látják, hogy „nincs másnak mondanivalója, és szervezett kerete ehhez a mondanivalóhoz, csak a DK-nak”.

A legnagyobb ellenzéki párt, a Demokratikus Koalíció elnöke, Gyurcsány Ferenc volt a Partizán vendége kedden este.

Márki-Zay Péter és az ellenzék áprilisi vereségével kapcsolatban Gyurcsány elmondta: a Fideszt nem lehet jobboldali, konzervatív politikával leváltani.

A DK elnöke emlékeztetett rá, hogy tavaly októberben minden hiteles mérés szerint fej-fej mellett állt az ellenzék és a Fidesz, a hódmezővásárhelyi polgármester pedig fél éven át folyamatosan csak rontott ezen az eredményen, ebből lett aztán áprilisban az a történelmi vereség, amekkorát a baloldal még nem szenvedett el az elmúlt 30 évben.

Gyurcsány aláhúzta: Márki-Zay „drámai, kulturális, emberi, politikai hibákat vétett”, ami szerinte nagyrészt a felkészületlenségéből fakadt.

Gyurcsány emlékeztetett arra is, hogy maga Márki-Zay szólította fel őt arra, hogy ne szerepelejen a kampányban („mind a mai napig azt képviseli, hogy én egy ármány vagyok”), amit ő fegyelmezetten végre is hajtott.

„A kollega úr azt kérte, hogy ne legyek jelen. Akkor miért lennék pont akkor jelen, amikor történelmi vereséget szenvedett ő, nem mi, hanem ő.”

– mondta a DK elnöke, hozzátéve: Dobrev Klárának sincs köze ehhez a veregséghez.

Gyurcsány Ferenc hozzátette: a mai napig nem érti, mire gondoltak a választók, amikor Márki-Zay mellett döntöttek az előválasztáson.

A DK elnöke világossá tette azt is, hogy a Fidesszel szemben egy tömbnek kell állnia, a DK mozgása pedig abba az irányba hat, hogy a centruma legyen az ellenzéknek.

„Nincs másnak mondanivalója, és szervezett kerete ehhez a mondanivalóhoz, csak a DK-nak.”

– fogalmazott.

A közvéleménykutatások a teljes népességben 10-12 százalékot mérnek a DK-nak, ami egymillió szavazót jelent, és ez az árnyékkormány következtében még tovább növekedni tavaszig – mondta.

A kérdésre, hogy miért nincs benne az árnyékkormányban, emlékeztetett arra, amit már korábban is világossá tett: nincs kormányzati ambíciója.

Gyurcsány kifejtette: a többi ellenzéki párttal kapcsolatban nem azt mondják, hogy nincs rájuk szükség, de azt állítják, hogy az árnyékkormány lesz a közép.

„Amit Dobrev Klára az árnyékkormányban képvisel, az a magyar jövő”

– fogalmazott.

Kifejtette azt is: a DK nem szégyellősködik tovább, nem vár másokra, és nem fél alkalmazni az erejét, hanem megy előre, és akik jönnek velük, azok jönnek, akik nem, azok nem.

„Aki Gyurcsánnyal szemben akar politizálni, annak azt tudom mondani, hogy tessék jobban. Én nem teszem rosszabbá a többi párt vezetőjét. Egerszegi Krisztina nem kért elnézést azért, mert legyőzte a második, harmadik, negyedik helyezettet az olimpiai döntőben.”

– fogalmazott a DK elnöke, aki elárulta azt is: nem alapértelmezett, hogy támogatnák Karácsony Gergely újraindulását, akivel szemben a kritikáját el szokta mondani négyszemközt a főpolgármesternek. Emellett kiderült az interjúból az is, hogy Gyurcsányék a sokat kritizált Apró-villát egy éven belül el fogják adni.

Videó:

.

Valódi Hírek