Elképesztő sztorit tett közzé Czeglédy Csaba — Nem mer nyomozni a BRFK a MOL kétszáz milliós csalásának ügyében

Kőkemény bűnpártolás.

Czeglédy Csaba még augusztusban tett feljelentést a MOL ellen, mivel a MOL tőzsdei cégként öt napig titkolta, hogy nem érkezett orosz kőolaj a Barátság kőolajvezeték déli ágán Magyarországra.

A feljelentés fejleményeiről Facebook-oldalán számolt be a DK politikusa szerdán.

Ismét bűnpártolás gyanúja merül fel a BRFK nyomozóival szemben, avagy hogyan keressenek bennfentesek háborítatlanul 200 millió forintot pár nap alatt

Jobb esetben

nem mernek nyomozni

a bennfentes információkkal rendelkező MOL részvényekkel ügyeskedőkkel szemben, rosszabb esetben ismét a bűnt pártolják a BRFK nyomozói.

Bennfentes kereskedelem bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen feljelentésben tettem még augusztusban, ugyanis a MOL részvények tőzsdei kereskedési adatainak áttekintése alapján egyértelmű, hogy 2022. augusztus 04-én, amikor a nyilvánosság számára még nem volt ismert az olajszállítás leállása, jelentős

tőzsdei MOL részvény kereskedés történt,

nagyobb mértékű, mint a szállítás leállásának nyilvános bejelentésének napján.

Ebből azt az egyértelmű következtetést lehet levonni, hogy a jelenleg még ismeretlen ügyeskedők hozzájutottak azon bennfentes információhoz, hogy leállt a kőolajszállítás, ezért kereskedni kezdtek 2022. augusztus 04-én a MOL részvényekkel arra spekulálva, hogy a hír nyilvánosságra kerülésekor csökkenni fog a MOL részvények árfolyama és ebből jelentős hasznot tudnak realizálni.

Számításaim szerint a MOL részvények shortolásával 1 millió darab részvényen

néhány nap alatt 200 millió forint profitot

lehetett realizálni.

Megérkezett a BRFK „válasza”: nincs itt semmi látnivaló.

Határozatukhoz a linket beteszem kommentbe. Szerintük abból, hogy két hónap alatt pont azon a napon történt a legnagyobb kereskedés a MOL részvényekkel, amikor leállt az olajszállítás, nem következik semmi.

Gyáva vagy bűnpártoló módon még azt az adatot sem szerezték be, hogy valójában shortolták-e a jól informáltak a MOL részvényeket.

Pontosan tudják a nyomozók, ha valakik tényleg shortolták a MOL-részvényeket augusztus negyedikén, az önmagában támasztja alá bűncselekményi gyanút.

Ezért aztán nem kötelezték az illetékes szervet adatszolgáltatásra.

Arról nem is beszélve, hogy a MOL-nak a tiltott piaci manipulációra, a bennfentes információ haladéktalan nyilvános közzétételére, illetve a rendkívüli tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó jogszabályi rendelkezések értelmében kötelezettsége lett volna a nyilvánosságot haladéktalanul tájékoztatni annak tényéről, hogy leállt a kőolaj szállítás. Még szabályzatuk is van rá, amit nem sikerült betartaniuk.

Nyilván megtehetik, mert a felelősségüket ma Magyarországon úgysem vizsgálja meg senki sem.

A bűnpártoló nyomozók is felelni fognak a tetteikért.

Valódi Hírek