Kiderült: Összevonnának két iskolát a brutális rezsi miatt Debrecenben, a DK tájékoztatást követel

Aggasztó hírek terjednek.

A brutális rezsiárak megfizethetetlensége miatt összevonnának 2 debreceni iskolát, a tanulók délelőttös-délutános oktatásban tanulnának — a Demokratikus Koalíció azonnali tájékoztatást követel a Debreceni Szakképzési Centrumtól, hogy ez igaz-e, közölte Varga Zoltán a párt online sajtótájékoztatóján kedden.

Varga elmondta, hogy Debrecen-szerte terjednek a hírek, melyek szerint a Debreceni Szakképzési Centrum a rezsiárak miatt összevon 2 debreceni iskolát, a Bethlen Gábor Közgazdasági Technikumot és az Irinyi János Technikumot, a tanulók pedig

délelőttös-délutános oktatási rendben tanulnának.

Bár a hírt a szakképzési centrum nem erősítette meg, de nem is cáfolják.

Az ügyben illetékes kancellári koordinátor azt nyilatkozta a helyi sajtónak, hogy a szakképzési centrum energetikai válságterve egyeztetés alatt áll.

Varga Zoltán a DK országgyűlési képviselőjeként és debreceni polgárként is sürgős tájékoztatást vár abban a kérdésben, hogy valóban összevonják-e a két debreceni iskolát.

Amennyiben valóban erről van szó, úgy erről azonnal és haladéktalanul tájékoztatni kell minden érintettet — mondta Varga.

„Elfogadhatatlan, hogy a pedagógusok, tanulók és a szüleik fizessenek az orbáni megszorításokért!”

— fogalmazott.

Palást György, a Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum igazgatója szerint mindezek alapján a szakképzési centrumnak annyi kerete sincsen, hogy legalább a patinás szakközépiskolák működését biztosítsa.

Még olyan hírek is érkeztek, hogy a Bethlen szakközépiskola októbertől március végéig a Mechwart szakközépiskolába költözik.

A videót itt tudod megnézni:

 

Valódi Hírek