Mi történt? Szijjártó Péter az USA-ban bevallotta, nagyon nagy baj van Magyarországon

Ritka pillanatok.

Szijjártó Péter egy interjúrészletet közölt Facebook-oldalán, amelyben váratlanul bevallotta Richard Quest műsorvezetőnek, brutális a drágulás Magyarországon. Természetesen azonban az okok kapcsán a szokásos kormánypárti mantrát vette elő, miszerint kizárólag a háború és „az elhibázott brüsszeli szankciók” miatt van áremelkedés Magyarországon.

Az alábbi párbeszéd hangzott el:

-Richard Quest: Hogy vagy?
-Szijjártó Péter: Hát, szenvedünk, hogy őszinte legyek. Itt vannak a háború meg a szankciók következményei, az egekbe szökő árak.
-RQ: Teljesen megértem, hogy Magyarország nehéz helyzetben van, de az olaj- és gázbeszerzés folytatásával jó helyzetbe hoztátok magatokat, úgyhogy ez némi megkönnyebbülést is jelenthet.
-SZP: Valóban van egy jó megállapodásunk a Gazprommal, és egyelőre szállítanak, ami nekünk nagyon fontos — mert ha nem szállítanak, az ország sem fog tudni működni, mert fizikailag…
-RQ: Milyen más lehetőségek lennének még hosszú távon?
-SZP: Azerbajdzsán lenne egy opció, de ahhoz hatalmas fejlesztések kellenének.

A videórészlet végén megegyeztek, hogy Quest Magyarországra látogat a közeljövőben. A műsorvezető hozzáfűzte, reméli, Szijjártó megoldja, hphy jó idő legyen, amikor Budapestre érkezik.

Megoldható, kezelhető. Kétharmados többséggel minden megoldható!

— jelentette ki Szijjártó Péter nagy magabiztossággal.

(Szijjártó Péter/Facebook)

Valódi Hírek