Kitört a botrány Győrben: Akkumulátorgyárat akarnak építeni a házaik mellé, fellázadtak a lakosok (+videó)

A dühös emberek a művelődési házban kérték számon a politikusokat, miután kiderült: le akarják betonozni a legértékesebb termőföldeket a környezetpusztító gyár miatt.

A győri közgyűlés kedden szavazta meg, hogy kisajátíthatnak 400 hektár szántóföldet Győrszentiván közvetlen szomszédságában, hogy azokat ipari területté minősíthessék. Ezzel Győr legnagyobb ipari park fejlesztése veszi kezdetét.

A terület „jelentősen zavaró hatású” besorolást, úgynevezett Gipz minősítést kapna. A helyiek úgy tudják, akkumulátorgyár épülne, annak készítik elő a helyet, hivatalosan azonban senki nem mond nekik semmit.

A Győrhöz tartozó falu lakosai sem akkumulátorgyárat, sem több ipart nem szeretnének a település határába. Ezért augusztus óta majdnem 6000 aláírást gyűjtöttek, hogy megmaradjanak a termőföldjeik.

Győrszentiván második legjobb mezőgazdasági területeit készülnek lebetonozni, a legértékesebbeken már az Audi gyárépületei vannak.

Hétfőn a rossz idő ellenére több százan demonstráltak a városháza előtt az ipari park bővítése ellen, másnap pedig ezren gyűltek össze a helyi művelődésiházban egy parázs hangulatú lakossági fórumon, hogy választ kapjanak a kérdéseikre.

A hvg.hu videója:

.

Valódi Hírek