Rossz hírt kaptak Orbánék: Kiderült, mikor dönt az EU a magyar jogállamiságról

Sok ezer milliárd forint forog kockán.

Johannes Hahn, az EU költségvetési biztosa szombaton jelentette be, hogy vasárnap, magyar idő szerint 10:30-kor fogja tájékoztatni a közvéleményt a magyar jogállamisági eljárásban hozott döntésről– közölte szombaton a költségvetési biztos szóvivője.

Vasárnap reggel fél kilenckor kezdődik az Európai Bizottság biztosi kollégiumának ülése, amelynek keretében a testület dönteni fog a magyar jogállamisági eljárással kapcsolatban, ami az uniós források védelmét szolgáló eljárást jelenti.

Ugyan ez jelenthetné az eljárás lezárását is, ám a hírek szerint erre nincs esély. A közelmúltban már több adat is nyilvánosságra került arról, hogy milyen mértékű pénzmegvonással számolhat Magyarország: egy júliusi levél szerint 3500 milliárd, egy későbbi információ szerint pedig

6400 milliárd forintnyi támogatási megvonását rendelnék el a magyar korrupciós kockázatok miatt.

Fontos, hogy a Bizottság csak javaslatot tehet a tagállamoknak, de ennél is lényegesebb, hogy ebben az ügyben nincs vétójog, elegendő a minősített többség az előterjesztés elfogadásához.

(hvg.hu)

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2022/09/15/rendkivuli-az-europai-parlament-kimondta-az-eddigi-legsulyosabb-itelelet-magyarorszagrol

Valódi Hírek