Megkérdezték az I. kerület új fideszes képviselőjét, megmentené-e a független Átrium színházat

Megáll az ész.

A Momentumban pártelnökké vált, majd listán a parlamentbe jutott Gelencsér Ferencnek nemrég összeférhetetlenség miatt le kellett mondania az I. kerületi alpolgármesteri tisztjéről, illetve a képviselőségről, helyét pedig a néhány nappal ezelőtti időközi választásokon győztes fideszes Fazekas Csilla veszi majd át.

A változás nem egyszerűen csak egy helycserét jelent, hiszen a győzelemmel a kerületben az ellenzéki többség is eltűnt, a Jobbik korábbi két képviselője ugyanis általában a Fidesszel együtt szavaz.

Fazekassal győzelme kapcsán most a Magyar Nemzet készített interjút, amiben a II. kerületi Átrium Színház ügye is szóba került, hiszen a kerületet irányító V. Naszályi Márta júniusban a képviselő-testület elé vitt a teátrumot fenntartó THEA Art Nonprofit Kft. 35 millió forintos támogatásáról szóló előterjesztést.

A polgármester azért is tartotta fontosnak a színház megmentését, hiszen az a kerület szomszédságában kínálnak kulturális szórakozási lehetőségeket, a támogatásért cserébe pedig az I. kerületben élő diákok, pedagógusok és közalkalmazottak olcsóbb jegyekkel, vagy épp ingyenesen vehetnének részt a programokon.

A segítségnyújtás végül nem kapott zöld utat, a kormányoldali sajtó pedig az elmúlt hónapokban számos cikkben próbálta negatív fényben feltüntetni a segítségnyújtási szándékot.

A Magyar Nemzet újságírójának kérdésére Fazekas arról beszélt, hogy az Átrium esetleges jövőbeli támogatását

nem támogatná,

hiszen a kerületi kultúrán bőven lehet mit javítani, majd hozzátette:

„Mi a Budai Polgári Szalonban olyan programokat is megvalósítunk, amik régen, az előző fideszes városvezetés alatt nagyon népszerűek voltak.”

– mondta az új képviselő, aki az elmúlt időszakban a kormánypárt számos képviselőjét, illetve a Várnegyedben álló Honvéd Főparancsnokság helyreállítási terveiről szóló, rejtélyes módon nem sajtónyilvános előadást is látott Polgári Szalont működtető Budai Polgári Közösség elnöki tisztjét is betölti.

(via 24.hu)

Valódi Hírek