Nagyon kínos: Szembesítették a kormányszóvivőt korábbi gúnyos szavaival az elszálló energiaárakról 

A nyáron még a spóroláson viccelődött.

„A baloldal úgy akar megkímélni a magas rezsiáraktól, hogy kevesebbet fűthetsz télen. Micsoda megoldás…”

gúnyolódott még júliusban Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a TikTokon.

Az időzítés nem volt a legjobb, mert a kormány már ezután nem sokkal szigorított a rezsicsökkentés szabályain, spórolásra ösztönözve a magyarokat. Szeptember 8-án ennél is tovább léptek, mikor elrendelték, hogy az állami intézményekben

25 százalékkal

kell visszafogni a gázfogyasztást.

Ez azzal jár, hogy a minisztériumokban, kormányablakokban is 18 fokos hőmérséklet lehet télen.

Ezek után az RTL Klub a csütörtöki kormányinfón megkérdezte a kormányszóvivőt, hogy még mindig jó ötletnek tartja-e a videót, hiszen ő is 18 fokban fog ülni a hivatalban.

Szentkirályi visszakérdezéssel kezdett:

„Mikori videó is volt?”

Majd azzal folytatta, júliusban még más volt a helyzet, és elkezdte Brüsszelt és a szankciókat hibáztatni az elszabaduló energiaárak miatt. Szerinte nem lehet a két helyzetet összehasonlítani, ráadásul a kormány továbbra sem szeretné megmondani, ki hogy éljen.

Mondta ezt úgy, hogy már a rezsiemelést taglaló kormányinfón is a takarékoskodást javasolta Gulyás Gergely, Orbán Viktor pedig később, a Kossuth rádióban arról beszélt, ha valakinek magasabb a rezsije, spóroljon vagy keressen többet.

Volt egy másik TikTok videója is, ahol az Európai Bizottságon élcelődött, mert az a gázfelhasználás 15 százalékos csökkentését szorgalmazta. Most a kormány 25 százalékról beszél.

(via hvg.hu)

Valódi Hírek