Durván megfenyegette a világot Putyin szóvivője; nemzetközi csapásra figyelmeztetett

Nagyon begurult.

Az Oroszország elleni újabb szankciók tervéről, valamint az oroszokkal szembeni vízumkorlátozásokról tárgyalt telefonon Ursula von der Leyen és Volodimir Zelenszkij.

A megbeszélésre azután került sor, hogy az Európai Bizottság elnöke az orosz gázár-manipuláció megakadályozására kérte fel az Európai Unió tagországait. Mindezzel párhuzamosan von der Leyen megegyezett a G7 országaival, hogy ársapkát vezetnek be az orosz olajra.

Az orosz államot megbénító intézkedések terve miatt Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő szerint

világméretű vihar” van kitörőben

a nyugati országok miatt. Peszkov azt állította, hogy a Nyugat „logikátlan” és „abszurd” döntései okozzák a nemzetközi válságot.

A szóvivő azt állítja, hogy Oroszországban sikerült stabilizálni a gazdaságot, az EU és az USA azonban súlyos árat fizet a korábban meghozott döntésekért. Hozzátette, „Európában sorra kapnak agyvérzést” az emberek az energiaárakat látva.

Peszkov azt mondta, komoly válaszra készül az orosz kormány, ha az európai országok vízumkorlátozásokat vezetnek be velük szemben. „Sok honfitársunk számára nagyon kellemetlen lesz, ha bevezetik ezeket a korlátozásokat. Ezek példátlan intézkedések lennének és természetes, hogy

komoly ellenlépésekre lesz szükség a részünkről

— jelentette ki.

Putyin szóvivője szerint a moszkvai vezetés „továbbra is” kész tárgyalni az ukrán vezetőkkel, azonban pusztán arról, hogy miként teljesíti Ukrajna az oroszok által szabott feltételeket. „A különleges katonai akció halad előre, el fogjuk érni a céljainkat” — állította Dmitrij Peszkov.

Valódi Hírek