FRISS: Ezért csukhatták le az Országos Roma Önkormányzat elnökét

Az ügyészség megindította az eljárást.

Szerdán jött a hír, hogy letartóztatták az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnökét, Agócs Jánost.

Hivatali vesztegetés – hivatalos személy által elkövetett – elfogadásának bűntettével gyanúsította meg az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnökét a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség. Az elnök a megalapozott gyanú szerint 2022 nyarán azzal keresett meg több kisebbségi önkormányzati képviselőt, hogy

harmincmillió forint

ellenében átadja nekik saját vezetői tisztségét, tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-t, az ORÖ elnökét meg nem nevezve.

Közleményükben azt írták: az ajánlat lényege szerint 18 millió forint járt volna a lemondáskor, a fennmaradó 12 millió forintot pedig 2022 decemberéig kellett volna átadni.

Hozzátették, az elnök vállalta, hogy a pénz ellenében lemond az ORÖ elnöki tisztségéről, helyettesítésével a pénz átadóját bízza meg és közreműködik az illető elnökké választásában.

A nyomozó ügyészség

elrendelte a kisebbségi önkormányzati vezető őrizetét,

majd gyanúsítottként hallgatta ki és indítványozza letartóztatásának elrendelését. A kényszerintézkedésről pénteken dönt a bíróság, írták.

A gyanúsított nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését, panasszal élt az őrizetbe vétele és a gyanúsítás közlése ellen, közölték.

(via MTI)

Valódi Hírek