Fotóval: Szembejött a valóság, leleplezték az egyik legnagyobb orbáni hazugságot

Többé nem lehet eltitkolni.

Facebook-posztban mutatta be egy, az osztrák határ mellett élő vásárló az osztrák cukor árát. Ez alapján kijelenthető, az ársapkával

alig olcsóbb a kristálycukor, mint nyugati szomszédunknál,

ahol jelenleg nincs érvényben árstop.

Mint ismert, a kormány a választást megelőzően árstopot hirdetett a benzinre, a gázolajra és néhány alapvető élelmiszerre. Elmondásuk szerint ezzel az a céljuk, hogy a száguldó inflációt fékezzék.

Bár Ausztriában az átlagbér többszöröse a magyarnak, illetve nincs érvényben semmilyen árstop, egy átlagos üzletláncban 79 centet kell jelenleg fizetni a kristálycukorért. Ez jelenlegi árfolyamon 280 forintnak megfelelő összeg.

Az egyik legolcsóbbnak mondható magyarországi üzletláncokban, a Lidlökben jelenleg 240 forintot kell akciós áron fizetni a kristálycukorért, anélkül pedig jelenleg 250 forintot kell fizetni hatósági áron.

A különbség a cukorárak között 30 forint — figyelembe véve a két ország közti átlagbér különbségét, elmondható, hogy alig kell többet fizetni külföldön az egyik legfontosabb alapvető élelmiszerért. Izgatottan várjuk, milyen árak várnak ránk az árstopok kivezetése után!

Valódi Hírek