Bebizonyították, hogy Orbánék meséje hazugság: Nálunk sokkal magasabb az infláció, mint a környező országokban (+videó)

Sokat takaríthat meg, aki külföldre jár vásárolni.

A határ közelében élő vállalkozók közül egyre többen használják ki, hogy számos országban olcsóbb az üzemanyag, mint a hazai kutakon kapható piaci árú termékek.

Akár

14 ezer forintot

is megspórolhat, aki Horvátországban tankolja tele dízel autóját. A gázolaj literenként már kétszáz forinttal olcsóbb a határ túloldalán.

„Tankolásnál egy hetven literes tanknál, holnap már spórolok 14 ezer forintot, illetve azokat zöldségeket, gyümölcsöket, húsokat megvesz az ember, illetve ha a törvény által szabályozott mennyiségű jövedéki terméket hoz be, ez a 25 ezer forint pik-pakk összejön”

– mesélte Varga László vállalkozó az ATV-nek.

A baranyai autós oktatók közül is egyre többen járnak át Horvátországba üzemanyagért, jellemzően a buszos és teherautós gyakorláshoz.

„Hát, mint mindenki, az oktatók is gondolkodnak azon, hogy hogyan tudnak ezekben a nehéz időkben spórolni, és hát feltehetőleg többen is átgondolják azt, hogy leugranak Horvátországba tankolni, hiszen, ha felemelkedik a gázolaj, akkor több mint kétszáz forintot tudnak spórolni literenként”

– mondta Jovánovics Milán, a PácsATI autósiskola ügyvezetője.

Ha valaki Pécsről indul el a horvát határra üzemanyagért, még úgy is jelentős összeget spórol, ha beleszámítja az oda-vissza utat. Ráadásul a horvátoknál több olyan élelmiszer is van, ami kedvezőbb áron szerezhető be, mint Magyarországon.

A teljes riportot itt tudod megnézni:

Valódi Hírek