Gazdasági csoda: Azt hittük, nem lehet felülmúlni Sarka Katáék sikerét, de valakinek sikerült

Bámulatos teljesítmény.

Hetekkel ezelőtt mindenki rácsodálkozott, milyen profitrátával működik Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília bulvárlapja, emiatt a Demokratikus Koalíció feljelentést is tett.

Pedig akad a piacon még ennél is jóval hatékonyabb cég.

Brutálisan magas,

85 százalékos profitrátát

ért el 2021-ben Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília cége, ez a profitráta azt jelenti egyszerűen megfogalmazva, hogy a twn.hu portált működtető Top News Hungary Kft. tavaly 100 forint bevételéből 85-öt tudtak „zsebre tenni”.

Összesen

1,33 milliárd forint

lett az adózott nyereség, amit a tulajdonosok ki is utaltak maguknak osztalék formájában.

A nyereség és a bevétel hányadosa adja a 85 százalékos profitrátát. Hogy ez mennyire kirívó a szektorban, azt jól szemlélteti, hogy még a legsikeresebb vállalatok is

10-20 százalék közötti profitrátát tudnak realizálni.

A jelek szerint azonban nem egyedülálló eset ez, és nem lehetetlen lemásolni.

A Top News Hungary Kft.-nél is nagyobb profitbányának tűnik az adatok alapján az AC News Kft., melynek tulajdonosa egyáltalán nem áll távol Sarka Katától. A cégben ugyanis 2020 szeptemberében szerzett többségi, 95 százalékos tulajdonrészt az üzletasszony férje, Bessenyei István.

2021-ben Bessenyei cége 1,16 milliárd forintos bevételre tett szert, melyből a végén 1,01 milliárdos tiszta profit maradt. Ez a Top News-nál is valamivel nagyobb,

87,3 százalékos profitrátát jelent.

A nyereség nagy részét, 764 millió forintot ki is osztottak jutalékként a tulajdonosoknak.

Ám arra, hogy honnan származik a bevétel, arra a kiegészítő melléklet egyáltalán nem világít rá. Már csak az alacsony látogatói és követői számok sem teszik érthetőbbé, hogyan folyhatott be a céghez ekkora bevétel.

(via mfor.hu)

Valódi Hírek