Megáll az ész: Az iskolák fűtésén akar spórolni a Belügyminisztérium

Jöhet az online oktatás?

Amennyiben a tantermekben, csoportszobákban a hőmérséklet eléri a 20 Celsius-fokot télen, nem szükséges további fűtést biztosítani – írta a köznevelésért felelős helyettes államtitkár, Kisfaludy László a közérdekű bejelentéseiről ismertté váló Tényi Istvánnak.

Tényi azt követően kereste meg a köznevelésért is felelős Belügyminisztériumot, miután kiderült: a tárca arra utasította a tankerületeket, mérjék fel, hogy az iskolákban lehetőség van-e a gázról fatüzelésre történő átállásra, kályhák beszerzésére.

Arra volt kíváncsi, hogy milyen mértékben kell a jogszabályban előírt az a minimális szint, azaz 20 fok, fölé fűteni a tantermeket.

A helyettes államtitkár szerint semennyivel,

a 20 Celsius-fokos hőmérséklet

kielégítése esetén további fűtést nem szükséges biztosítani, ugyanis ezt a minimális szintet írja elő a nevelési-oktatási intézmények működéséről szóló kormányrendelet – írta a Népszava.

A lap megszólaltatta a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének egyik vezetőjét, Nagy Erzsébetet, aki szerint cinikusnak és rosszindulatúnak nevezte, hogy a tárca a minimumot képzeli optimálisnak. Szerinte biztos, hogy télen több oktatási intézmény

online oktatásra állhat át,

ha a kormány az iskolák, óvodák fűtésén akarnak spórolni.

(via nepszava.hu)

Valódi Hírek