„Európa Brazíliájává tesszük Magyarországot” — A tüntetők nagyon kiakadtak Orbán barbár erdőirtó rendeletétől (+videó)

A természetvédelmi területeket privatizálni is akarják.

Beszámoltunk róla, hogy tüntetést szervezett a fakivágás ellen az LMP pénteken. A 24.hu a demonstrálókat kérdezte, hogy szerintük, mi a baj a „tűzifa-rendelettel”. Különböző válaszok érkeztek a kérdésekre, azonban a megszólaltatott tiltakozók egy dologban egyetértettek: meg kell akadályozni a visszafordíthatatlan természeti károkat okozó barbár kormányrendeletet.

„Természetvédelmi területeken, mindenféle fát bármi nélkül, ki lehet irtani úgy ,hogy helyettük újat nem ültetnek, és hogy ezzel a levegőt szennyezzék, ezt nem lehet”.

„Úgy látom, hogy ez sokkal inkább szolgálja az erdőtulajdonosok, vagy a fakitermelésre szolgáló cégek érdekeit, mintsem azoknak az érdekeit, akik igazából szegénység és energiahiány miatt a fafűtésre szorulnának”.

„Nekem azt mondták az erdészek, hogy az erdészeti szakközépiskola első órája az, hogy nem fűtünk nedves fával! Bejelentjük szerdán, hogy vészhelyzet van, csütörtökön kivágja a fákat, nem fog tudni vele pénteken fűteni!”.

„Az energiaválságot sem lehet hirtelen egy krízis miatt nagyon-nagyon gyorsan megoldani. Ez egy olyan probléma, aminek a megoldására folyamatosan készülni kellett volna”.

„Alapvetően az erdőket nem kéne irtani, ezen a szemléletmódon kéne változtatni, hogy nem a fával való tüzelésre kellene ösztönözni az embereket, hanem mondjuk a házak hőszigetelésére”.

„Most a legnagyobb probléma szerintem az, hogy az erdők kivágása hosszú távon az aszálynak a kockázatát fogja növelni”.

„Így is aszály van. Aszály, aszály hátán. A falumban két másodfokú vízkorlátozás van, a Duna vízszintje rekord alacsony, a kormány pedig még jobban rontani fog helyzeten”.

„Ugye Brazíliában erdőket irtanak. Gratulálok a kormánynak! Ugyanúgy erdők pusztításában is beérjük Brazíliát”.

— többek között ezeket válaszolták a portál kérdéseire a rendelet ellen tiltakozók.

Ungár Péter hangsúlyozta, a rendelet egy másik dologgal is összefügg ami mint mondta „kevesebb médiafigyelmet kapott”, az pedig az, hogy

a természetvédelmi területeket privatizálni is akarják.

„Tehát itt az történik, hogy azokat a helyeket, ahol korábban nem lehetett beépíteni, ahol nem lehetett gazdasági tevékenységet folytatni, ezeket a területeket is erre fogják használni”

— tette hozzá Ungár Péter.

Videó:

(24.hu)

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2022/08/12/rengetegen-tiltakoztak-orban-barbar-fairto-rendelete-ellen-fotok

Valódi Hírek