Elképesztő dolog történt: Az Átrium megköszönte Fekete Péternek és Vidnyánszky Attilának, hogy ki akarták őket csinálni

Irgalmatlan öngólt rúgott a kormány.

Köszönetet mondott Vidnyánszky Attilának és Fekete Péternek az Átrium színház, miután egyetlen hét alatt 17 millió forintot gyűjtöttek a nézők az Átriumnak.

Mint már beszámoltunk róla, az idén tízéves Átrium színház bezárni kényszerül, ugyanis a taórendszer megszüntetése utáni átláthatatlan kulturális támogatási rendszerből kimaradt a teátrum.

Az Átrium a kiesett bevételek miatt magánadományozóktól kért támogatást, és június 27-e és július 1-je közti 5 napban összesen 3.635.942 forint érkezett hozzájuk. Érdekesség, hogy mindössze egyetlen nap alatt, szombat éjfélig megduplázódott a támogatásuk, így már

több mint 7 millió forintot

gyűjtött nekik 472 adományozó.

Szombat éjfél óta viszont már 16 988 979 forint érkezett felajánlásként az Átriumhoz, egyszeri támogatásként, Mecénás Klub-tagságként, székkeresztelőként.

Az összeget az Átrium munkatársainak munkabérének kifizetésére fordítják.

A színház Facebook-oldalán többek közt a következőket írta:

„Soha nem gondoltuk volna, hogy ezt fogjuk mondani, de emiatt végtelen nagy köszönettel tartozunk Fekete Péternek és Vidnyánszky Attilának.

Nélkülük, az ő pusztító és romboló szándékuk, gátlástalan hatalomfitogtatásuk és mindent elsöprő területfoglalásuk nélkül ez a valódi és tényleg létező összefogás soha, de

soha nem jöhetett volna létre.

Ma sokkal többet tudunk arról, mit jelent közönségünknek – és ami a legmeglepőbb: nem csupán közönségünknek, hanem ennél sokkal több embernek – az Átrium.

Mi is sok mindent megértettünk abból, amit ezen a helyen csinálunk, ami valami furcsa, különös módon sokkal több, mint egy színház. Mert egy közösség jött létre.

Ez a közösség rendkívül sokszínű és összetett, a közös nevezője ez a hely, ami ad nekik valamit. Ahogy a vég nélkül sorjázó üzenetekből megpróbáltuk összerakni, itt valami olyasmivel találkoznak, amivel másutt ritkán. Hogy nem kell megfelelni a közösség szabályain kívül

semmi és senki másnak.

És ezek a szabályok értelmesek és a közösségért vannak. Hogy mindenki lásson és halljon, hogy ne zavarjuk egymás intim szféráját, hogy mindenki tisztelje a másik munkáját, szórakozását, kikapcsolódását.

Vagyis aminek meg kell felelni, az csupán az együtt létezés logikájából következik. Ezen felül lehetsz, aki akarsz. Szabad vagy.

Mintha ez a szabadságszeretet áradna minden levélből, kommentből.

Szóval ezt – de csak ezt! – tényleg

köszönjük Attilának, Péternek és barátaiknak”.

A teátrum hozzáteszi, hogy bár nem akarják elkiabálni, nincs kizárva, hogy a felajánlott támogatások egy időre kihúzzák őket a slamasztikából.

A teljes bejegyzést >>ITT<< tudod elolvasni.

(kiemelt kép: PM Online Színház)

Valódi Hírek