„Ne hagyjuk, hogy egy tolvaj túszul ejtse Európát!” — Dr. Molnár Csaba felszólította az Európai Parlament képviselőit (+videó)

Ideje lenne a sarkára állnia az EU-nak.

Kemény hangvételű felszólalást intézett az Európai Prlament képviselőihez Dr. Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke és EP-képviselője, aki élesen bírálta, hogy a magyar kormány ismét élve vétójogával, újabban a globális minimumadóval kapcsolatos európai döntéshozást lehetetlenítette el.

Molnár beszédében kiemelte: óriási dolgot készítettek elő a képviselők, végre, egy igazságos adót akartak kivetni a leggazdagabb multinacionális cégekre, ám a magyar kormány ismét meghiúsította az egységes uniós döntéshozatalt. Arra is felhívta a figyelmet, hogy Orbán Viktor, csak addig harcolt a leggazdagabbak ellen, amíg nem tartozott közéjük.

„Nem ejtheti túszul Európát egy tolvaj, akkor sem, ha miniszterelnöki névjegykártyája van!”

„Csakhogy, van az Európai Unióban egy kormány, történetesen megint a magyar kormány, amely ezt meg akarja akadályozni. Hogy miért? Azért, mert a magyar miniszterelnök valójában a multik érdekeit védi a kisemberekkel szemben.

Azért, mert Orbán a leggazdagabbak helyett a kis- és középvállalkozók, és a legszegényebbek vállára szokta rakni a közös terheket.

Hiszen a magyar miniszterelnök csak addig harcolt a leggazdagabbak ellen, amíg nem tartozott közéjük.

Eddig azt hihettük, hogy Orbán Viktor csak a Gazpromnál csapott fel közép-európai területi képviselőnek, de láthatóan kibővítette a szolgáltatásait az összes, Európában tevékenykedő adóelkerülő multicég képviseletére is.

Orbán vétózni fog – mert vétóját zsarolásra is használni akarja. Mert abban bízik, ha vétóval fenyeget, akkor a jogállamiság helyreállítása nélkül is hozzájuthat az európai uniós forrásokhoz.

Na, ezt nem engedjük! Nem ejtheti túszul Európát egy tolvaj, akkor sem, ha miniszterelnöki névjegykártyája van!”

— fogalmazott Dr. Molnár Csaba.

Videó:

(Dr. Molnár Csaba/Facebook)

Valódi Hírek