Mi történt? Cser-Palkovics fideszes alispán elutasítóan értékelte Orbán vármegye-tervét

Úgy véli, „az energiaárak és a működtetésünk biztonsága sokkal sürgetőbb ügy”.

„A globális minimumadó elutasítása egyben megmentette az önkormányzatok iparűzési adóját is, a minimumadó bevezetése esetén ugyanis az iparűzési adót szinte biztosan el kellene törölni vagy legalábbis jelentősen csökkenteni Magyarországon a nagy cégek tekintetében, amelyek egyébként a legtöbb helyi adót fizetik”

– írta ki szerdán a saját Facebook-oldalára Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere.

A fideszes önkormányzati vezető üdvözölte az országgyűlés keddi döntését, amellyel elutasította a globális minimumadó bevezetését.

„Ez a döntés jelentős hatással van az ország, de egyben városunk versenyképességére is. A szabad, önálló adópolitika ugyanis ennek fontos eszköze. Az iparűzési adó ezen része nélkül pedig a jelenlegi finanszírozási környezetben nincsenek önkormányzatok hazánkban.

Ergo az önkormányzatiság működését mentették meg a minimumadó ellen szavazó kormánypárti és Mi hazánkos képviselők”

— értékelt Cser-Palkovics.

Egyúttal élesen bírálta az ellenzéki képviselőket, akik szerinte „nem tudom, hogy tudatosan vagy csak hozzá nem értésből, olyan dolgot támogattak a szavazatukkal, amely kifejezetten ellentétes a magyar települések érdekeivel”.

A poszthoz érkezett egy olyan hozzászólás is, amely a polgármester véleményét kérte a vármegyei rendszer tervezett visszaállításáról. Cser-Palkovics nem volt rest, kommentben válaszolt a felvetésre:

„Bár ez lenne az önkormányzatok legnagyobb problémája jelenleg. Az energiaárak és a működtetésünk biztonsága sokkal sürgetőbb ügy például.

Az én megítélésem szerint egyébként ez egy olyan szimbolikus átnevezés, ami tartalmi változtatást a hatáskörök tekintetében nem jelent, a megyei jogú városokat pedig szerencsére nem érinti”

— fogalmazott.

(Cser-Palkovics András/Facebook / 24.hu)

Valódi Hírek