Hatalmas siker: Világcsúccsal aranyérmes Milák Kristóf 200 méter pillangón (+fotók)

Megvédte a címét és saját világcsúcsát is megdöntötte.

Világcsúccsal, 1:50,34.-es eredménnyel nyerte a 200 méteres pillangóúszás döntőjét Milák Kristóf a budapesti vizes világbajnokságon. Ő a szám világbajnoki címvédője és az eddigi világcsúcstartója.

Milák Kristóf három másodpercet vert a második helyen 1:53,37-es idővel befutó francia Léon Marchandra. A harmadik a japán Honda Tomoru lett 1:53,61-gyel.

Milák Kristóf címét megvédve világcsúccsal aranyérmet nyert 200 méteres pillangóúszásban kedden a budapesti vizes világbajnokságon, melyen a szám másik magyarja, Kenderesi Tamás a hatodik helyen ért célba.

A keddi fináléban a zsúfolásig megtelt Duna Arénában Milák Kristóf ezúttal már az első pillanattól kezdve magabiztosan uralta a mezőnyt, az első fordulónál közel fél másodperccel volt jobb világcsúcsánál a különbség pedig csak nőtt az órához képest. Végül az utolsó métereken csak a digitális vonallal versenyzett és végül győzött. Kenderesi szokásával ellentétben ezúttal erősebben kezdett, de így nem tudta a tőle megszokott hajrát hozni és a hatodik lett.

A hazai rendezésű viadalon a magyar küldöttség első dobogós helyezését szállító Milák a magyar úszósport történetének 33. nagymedencés világbajnoki aranyát szerezte.

Fotók:

(MTI)

Valódi Hírek