FRISS: A DK petíciót indított, hogy legyen 0 százalék az alapvető élelmiszerek áfája (+videó)

Év végéig nulla, utána pedig véglegesen 5 százalék.

Mára minden magyar család számára világossá vált: nem tömeges bevándorlás okozta veszélyhelyzet vagy háborús veszélyhelyzet van Magyarországon, hanem

inflációs veszélyhelyzet

– közölte hétfőn Kálmán Olga, a DK frakciószóvivője.

Kálmán Olga kifejtette: ezt a Fidesz idézte elő azzal, hogy mára tönkretette a magyar forintot, emiatt éri sokk az embereket minden bevásárlásnál.

„A törvénytelen kormány ráadásul adót is szed az általa megdrágított élelmiszereken, és tartja a markát az áfáért még az alapvető élelmiszerek esetében is.”

– tette hozzá.

A DK ezért petíciót indított, hogy a kormány törölje el az alapvető élelmiszerek áfáját: ez legyen nulla százalék az év végéig, jövő évtől pedig véglegesen 5 százalék.

„Az alapvető élelmiszerek mellett ugyanezt követeljük a munkahelyi étkezés, a gyermekápolási termékek, a női higiéniai termékek, a napelemek és egyéb megújuló energia termékek, valamint a lakóépületek energetikai korszerűsítésének áfája esetében is.

Elég volt abból, hogy a törvénytelen kormány még pénzt is akar keresni azokon az alapvető élelmiszereken, amiket ő tett megfizethetetlenné és amik minden családnak nélkülözhetetlenek.

Itt az ideje, hogy a kormány viselje a felelősséget, hogy inflációs veszélyhelyzetet okozott, mondjon le az általa megdrágított termékek áfájáról.”

A petíciót >>IDE KATTINTVA<< tudod aláírni.


.

Valódi Hírek