Itt a reakció: Vérig sértődött Nagy Márton azon, hogy a Ryanair-vezér szerint idióta dolog az extraprofitadó

Rosszul esett neki.

A Ryanair vezérigazgatójának stílusa elfogadhatatlan és hagy maga után kivetnivalót — közölte a gazdaságfejlesztési miniszter szerdán az MTI-vel.

Ahogy arról beszámoltunk, Michael O’Leary, az ír Ryanair fapados légitársaság vezérigazgatója sajátos hangú közleményt jelentetett meg a légitársaságokra kirótt extraprofitadóval kapcsolatban.

O’Leary többek közt azt mondta:

“Nagy miniszter úr elfelejtette a közgazdaságtant. Küldünk neki egy új Közgazdaságtan kezdőknek könyvet, amit reményeink szerint tanulmányozni fog, hogy meg tudja magyarázni, miért vetnek ki »extraprofitadót« egy olyan veszteséges iparágra, mint a légiközlekedés”.

Hozzátette:

“Felszólítjuk Nagy miniszter urat, hogy vonja vissza ezt az idióta »extraprofitadót« vagy legalább korlátozza az olyan iparágakra, mint az olaj vagy a gáz, amelyek rendkívüli nyereséget termelnek, és ne a rekordveszteségről számoló légitársaságokra”

Közleményében a gazdaságfejlesztési miniszter kiemelte,

„bárcsak akkor is ilyen gyorsan születnének meg a légitársaság válaszai, amikor a magyar állampolgárok fordulnak hozzá ügyfélpanasszal. Reméljük, hogy

nem ilyen arroganciával kezelik az utasok problémáit,

bár a kialakult gyakorlatuk nem túl empatikus a tapasztalatok szerint”.

„Nem értjük a kettős mércét. Ha a Ryanair ugyanilyen adót például Németországban, Hollandiában, Svédországban és Franciaországban gond nélkül, jogkövető módon befizet — és ezzel kapcsolatban semmilyen problémát nem jelez –, miért épp a magyar eljárással akad gondja”

— fogalmazott a gazdaságfejlesztési miniszter.

Hangsúlyozta, persze teljesen érthető, hogy egy multinacionális cég a profitot védi, nem pedig a magyar családokat.

„Mindenkitől elvárjuk azonban a tisztességes és jogkövető magatartást — a Ryanairtől is. Aki pedig nem így lép fel, azzal szemben

a magyar hatóságok intézkedni fognak”

— fogalmazott.

Kapcsolódó cikkünk:

https://nyugatifeny.hu/2022/06/15/kiderult-orbanek-pontosan-tudtak-hogy-a-fogyasztok-fogjak-megfizetni-a-kulonadot

Valódi Hírek