FRISS: Varga Judit számonkérte az Európai Parlament alelnökén az európai értékeket és a jogállamiságot

Szerinte arrogáns és felsőbbrendű hangon beszél az EP alelnöke.

Varga Judit ismét kikelt magából és dühének közösségi oldalán adott hangot. Az Orbán-kormány igazságügyi miniszterének az nem tetszett, hogy Katarina Barley, az Európai Parlament német alelnöke a napokban úgy nyilatkozott, hogy Orbánék miatt meg kell vonni a szavazati jogot Magyarországtól. Az Orbán-kormány igazságügyi influenszre erre reagált Facebookon:

„Katarina Barley arrogáns és felsőbbrendű hangon beszél, amikor nem a demokratikus döntéshozatal, a jogállamiság, az európai értékek és a megegyezés kultúrája mellett áll ki, hanem egy másik nemzet jogait akarja korlátozni” — írta posztjában Varga.

Tehát szerinte „nem szabad korlátozni egy másik nemzet jogait”, és számára mindennél fontosabb „a demokratikus döntéshozatal”, a „jogállamiság”, és „az európai értékek”. Legalábbis ezt írja. Ám meg kell állapítani, amikor Vlagyimir Putyin orosz elnök katonai támadást intézett az önálló és független Ukrajna ellen, akkor a miniszer kevésbé hangoztatta elveit.

A kormányzó párt igazságügyi miniszerének bejegyzése alább olvasható:

„Hátborzongató, ahogy Katarina Barley szociáldemokrata politikus egy másik nemzet jogfosztásáról beszél…

Az Európai Parlament német alelnökének szándéka szerint a magyaroktól meg kell vonni a szavazati jogot az EU döntési folyamatában, mert neki nem tetszik, hogy Magyarország kiáll a saját érdekeiért és a vallásszabadságért.

Katarina Barley arrogáns és felsőbbrendű hangon beszél, amikor nem a demokratikus döntéshozatal, a jogállamiság, az európai értékek és a megegyezés kultúrája mellett áll ki, hanem egy másik nemzet jogait akarja korlátozni”

— fogalmazott bejegyzésében az igazságügyi miniszter.

(Varga Judit/Facebook)

Valódi Hírek