Így változott a fideszesek vagyona az elmúlt félévben: Mutatjuk a friss vagyonnyilatkozatokat

Vannak változások.

Az áprilisban megválasztott országgyűlési képviselőknek az eskütétel után harminc napjuk volt, hogy megírják a friss vagyonnyilatkozatukat. Szerda este járt le a határidő, és éjfélkor kikerültek a dokumentumok az Országgyűlés honlapjára.

  • Rogán Antal vagyona mindössze 154 ezer forinttal csökkent január óta. Előző vagyonnyilatkozatához hasonlóan 616 millió forintja van takarékbetétben elhelyezve.
  • Kövér László most félmillióval kevesebb megtakarításról tudott beszámolni, mint január végén, amikor 5 millió forintja volt a bankban. A 10 milliós hiteltartozásából ugyanakkor törlesztett: míg a januári bevallásában 9 millió 77 ezer forint szerepelt, a friss nyilatkozat szerint már csak 9 millióval tartozik. Továbbra is megvan a szigetszentmiklósi háza és a Skoda Suberb autója.
  • Navracsics Tibornak utoljára 2014-ben kellett Magyarországon képviselői vagyonnyilatkozatot tennie. A budakeszi családi háza továbbra is megvan, ám azóta több ingatlant is vett a frissen kinevezett területfejlesztési miniszter: 2021-ben egy 1661 négyzetméteres építési telket vett Rigácson, míg hat évvel korábban egy 42 négyzetméteres balatonszemesi üdülőt, aminek fele részben tulajdonosa.
  • Lázár János továbbra is a magyar Országgyűlés egyik legnagyobb földesura. 2021-ben újabb földeket vásárolt a portfóliójába, mintegy 35 hektárnyi szántót Hódmezővásárhelyen. Lázár készpénzállománya a januári 14,5 millióról 18 millióra nőtt, miközben hitelintézetben továbbra is 8 milliót tart. Míg a januári bevallásában 7,7 millió forintot tüntetett fel könyvkiadásból származó bevételként, a friss nyilatkozatában ez már 8,1 millió – 2021-ben, egy Winston Churchillről szóló kötetet adott ki.
  • Varga Judit most először lett országgyűlési képviselő. Első képviselői vagyonnyilatkozatát kézzel írta, de szó szerint ugyanaz szerepel benne, mint január végén, amikor miniszterként géppel töltötte ki a dokumentumot.
  • Szijjártó Péter értékpapírokban elhelyezett megtakarítása mintegy 174 ezer forinttal gyarapodott az elmúlt öt hónapban, és 3,611 millió forinttal több van ma a bankszámláján, mint januárban. Hiába nevezték ki ismét külügyminiszternek, szüleinek továbbra sem fizeti vissza Szijjártó a kölcsönt, 30 millió forinttal tartozik nekik.
  • Kocsis Máté friss vagyonnyilatkozatában 34,5 millió forintnyi megtakarításról tudott beszámolni, ami 3,5 millióval több, mint amit január végén írt be. Viszont van egy fontos változás: február végén, több mint két évtized után kiszállt a családi vállalkozásból. Szülei és testvérei mellett neki is 25 százalékos tulajdonrésze volt a kulcs-nagykereskedéssel foglalkozó Hobby-Key Kft.-ben. A napokban az is kiderült, hogy cégnek 2020-hoz hasonlóan tavaly is 120 millió forintos bevétele volt.

Novák Katalin vagyonnyilatkozatáról itt írtunk, Orbán Viktoréról pedig itt olvashat bővebben.

(via Telex)

Valódi Hírek